Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2011 | 11460 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600-700 gr carne tocata- de vita am folosit eu
  • 3 cepe
  • 1 ardei gras + 1 morcov ras ( la Laura nu am regasit aceste legume, dar la mine tot rataceau prin frigider.. :) )
  • 1 ceasca ulei
  • ierburi uscate ( oregano ,busuioc) + sare, piper, boia
  • PENTRU FINISARE :
  • 1 ou+ 100 ml smantana+ 100 ml apa minerala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu):

1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit.

2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie unsa cu cateva picaturi de ulei; peste stratul de foi punem 1/3 din continutl de carne, apoi continuam in acelasi mod punand un alt strat de foi si tot asa, la final avnd deasupra foi de placinta- a rezultat 4 starturi cu foi placinta si 3 cu mix de carne!

3. Dupa ce am asamblat placinta o vom si portiona ( ca sa ne fie mai usor dupa coacere), iar peste adaugam un amestec din ou + smantana + apa minerala....si cam asta e tot!

4. Dam la cuptor, la foc mediu cca 3 sferturi de ora - observam cand se rumenste ca e gata!
5. Odata facuta aceasta placinta cu carne se lasa la racit, apoi o vom taia urmand liniile trasate initial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci in sos de rosii - Simplu si rapid

de laura_n 7

ieri la 14:48

Cornuri pufoase cu magiun si nuci - Reteta usoara si gustoasa

pe 16.07 la 18:12

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 16.07 la 09:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

507 puncte

Rocsi

505 puncte

vasimur

145 puncte

Sidy

103 puncte

MotanLaOale

67 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Burek