Burek

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 27 Sep 2014 | 9553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de placinta din comert (400 gr.)
  • 500 gr. branza telemea rasa
  • 200 gr. smantana
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de gris
  • cca 100 l ulei pentru uns foile
  • cca 100 gr. cascaval afumat ras
  • seminte de in si de susan
  • 100 gr. smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burek:

Trecem branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mari.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

Adaugam grisul, 200 gr. smantana si telemeaua, mixam la viteza mica pana la omogenizare.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei, asezam 1 foaie de placinta, o ungem cu putin ulei, ajutandu-ne de o pensula de silicon, apoi repetam procedura pana suprapunem 3-4 foi.

Peste acestea punem jumatate din umplutura de branza, apoi din nou suprapunem 3-4 foi unse cu ulei, din nou un strat de branza, apoi restul foilor unse cu ulei.

Galbenusurile le amestecam cu 100 gr. smantana, apoi ungem suprafata ultimei foi cu acest amestec, dupa care presaram cascaval afumat ras si seminte de susan si de in.

Cu un cutit ascutit portionam burekul, apoi il dam la cuptor pentru 35minute pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burek" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lia_ 1

29.09.2014, 07:48

eu am facut de doua ori cu carne de la Laura Laurentiu. o nebunie. cu branza, abia m-am abtinut sa nu fac

_Alina_ 1

29.09.2014, 10:28

mamaieelena 1

29.09.2014, 17:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Burek