Bureti de prun cu usturoi verde

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 21 Apr 2016 | 9987 vizualizari

 

Buretele de prun - RHODOPHYLLUS CLEPEATUS - crește și se dezvoltă prin livezi, in special pe langa pruni, de aici si denumirea de bureti de prun. Este o ciuperca comestibila cu o valoare alimentara foarte mare.
Am capatat si eu o mana de bureti si mi-am facut pofta.....

 

INGREDIENTE

  • cca 200 g bureti de prun
  • 10 fire subtiri de usturoi verde
  • sare
  • ulei pentru calit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bureti de prun cu usturoi verde:

Mai intai spalam bine buretii de impuritati si ii verificam sa fie buni, adica sa nu aiba viermisori. fiind foarte mici nu am avut probleme cu ei.Curatam si taiem marunt usturoiul si il punem in tigaia wok dupa ce uleiul s-a incins, adaugam si buretii, presaram putina sare si acoperim cu un capac cca 10 min, apoi ridicam capacul si mai alsam sa se rumeneasca cca 5 min. Am servit cu paine neagra, un deliciu....

Daca ti-a placut reteta noastra "Bureti de prun cu usturoi verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

mihaelar63 1

24.04.2016, 03:07

anca_rm 1

25.04.2016, 10:09

pofta pofta , ma duc sa caut si eu de miercuri incolo, ca tare pofta mi-ai facut . Trebuie sa imi fac si eu pofta

CameliaR 1

12.05.2016, 11:59

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Meniu de post delicios