Burger de somon

de cristina1985 in Somon, 9 Mar 2018 | 2512 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g file de somon
  • 1/2 ceapa mica rosie +1 ceapa rosie pentru burgeri
  • sare,piper
  • 1 ou
  • putina paine ( inmuiata in apa si stoarsa)
  • putina zeama de lamaie
  • Alte ingrediente:
  • 3 chifle
  • 3 foi de salata verde
  • castraveti murati (2-3 bucati mari)
  • Maioneza:
  • 1 galbenus ou
  • un varf cutit sare de lamaie,
  • 1/2 lg-ta mustar
  • ulei
  • Optional:
  • felii rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de somon:

Se indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si stoarsa,1/2 ceapa rosie taiata marunt. Se amesteca si se pun la prajit, formand 3 chiftele cu ajutorul lingurii (pentru ca este destul de lichid amestecul, dar se va intari prin prajire). Se tin pe foc, pana se rumenesc, intorcandu-le cu ajutorul a doua spatule, usor pentru ca sunt fragile.

Maioneza: Se amesteca galbenusul de ou cu sare de lamaie si mustar, intr-un singur sens. Se toarna cate un firicel de ulei, amestecand tot timpul. Adaugati ulei (putin cate putin, pentru ca se taie) pana ajungeti la cantitatea dorita de maioneza.

Chiflele se taie pe jumatate si se pot praji putin. Eu am sarit peste acest pas *cu prajirea).

Am facut 2 modele de burgeri si anume: pe chifla se pune maioneza, salata verde, chifteaua de somon, restul de ceapa rosie taiata rondele, castraveti murati, iar maioneza si chifla.

Restul de burgeri i-am facut fara maioneza, dar am pus felii de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de somon" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Somon si dorada marinate pe pat de sare la cuptor