Budinca de cartofi cu somon afumat

de RuxyRux in Somon, 8 Apr 2013 | 8052 vizualizari

 

Simpla si delicioasa pentru iubitorii somonului afumat! :)

 

INGREDIENTE

  • 1 cartof mare
  • 70 gr somon afumat
  • 1 legatura de usturoi verde
  • 1 catel mare de usturoi tocat
  • 70 gr unt
  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • un praf de busuioc
  • un praf de rozmarin
  • 1 praf de oregano
  • sare
  • piper dupa gust
  • 2 oua
  • 70 gr smantana
  • o mana cascaval razuit
  • parmezan( dupa dorinta)
  • busuioc pentru decor pudra sau verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi cu somon afumat:

Se fierbe cartoful intreg( curatat), aproape complet. Se lasa la racit si se da pe razatoare.


Ungem cu unt o minitavita ceramica.


Intr-o cratita incingem uleiul si untul( 50 gr), apoi adaugam usturoiul tocat, usturoiul verde si somonul afumat, punem condimentele si sarea dupa gust.. Tinem pe foc cinci minute amestecand din cand in cand.


Punem in tavita cartoful, presaram bucatele de unt din loc in loc( 30 gr). Adaugam somonul afumat si usturoiul din craticioara.


Batem oul cu smantana, un praf de sare si turnam deasupra. Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, scoatem apoi si presaram cascavalul si parmezanul si mai lasam inca 10 sau 12 minute sa se topeasca frumos si gustos.


Scoatem si presaram busuioc si daca avem decoram cu busuioc proaspat.


Delicios!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

RuxyRux 1

09.04.2013, 12:18

Multumesc mult tuturor!

DulciuriSiNuNumai 1

09.04.2013, 16:21

ce buna trebuie sa fie...

RuxyRux 1

09.04.2013, 20:55

Multumesc tare mult!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu somon si spanac