Burger picant de pui

de Satisfyyourcravings in Pui, 7 Mar 2013 | 3903 vizualizari

 

Valoarea calorică a burgerului scade considerabil dacă acesta nu este prăjit. Tocmai de aceea am ales varianta de a-i coace în cuptor, păstrând în acest mod gustul ușor afumat fără a face compromisuri. Dacă renunțați la chiflă sau bagel, atunci burgerul este recomandat chiar și celor care tin dietă (valoarea calorică scade de la 486 la 206) . Jalapeno este un ardei iute cultivat mai ales în Mexic. Acesta se plasează se scala Scoville (care măsoară nivelul de capsicină prezentă în ardeii iuți) între 3500 și 8000, pe același loc ca și sosul tabasco.

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 piept de pui fără piele și os
  • 1/2 ceapă roșie medie
  • 2 căței de usturoi
  • 62 grame piure de roșii
  • 1 ou
  • 1/2 jalapeno
  • sare/piper
  • 3 bagel cu susan/ chiflă
  • 80 grame mix de salată
  • 3 linguri ketchup făcut în casă
  • 1 roșie tăiată felii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger picant de pui:

Carnea de pui se amestecă și se mărunțește, cu ajutorul unui robot de bucătărie, împreună cu ceapa, usturoiul, piureul de roșii, oul, jalapeno, sare și piper. 

Se formează 3 bile de compoziție de mărimea palmei care se presează apoi cu două degete până devine un disc cu rază mai mare decât palma și gros de 1/2 cm. 

Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se introduc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pe raftul superior pentru 3 minute pe fiecare parte. 

Bagelul se taie longitudinal complet. Se ung părțile interioare ale feliilor rezultate cu ketchup și se așează felii de roșii. Deasupra se așează burgerul, iar apoi mix de salată. Sandvișul se acoperă cu felia de bagel rămasă. 

Se procedează la fel și pentru ceilalți bagels. 

Se servesc imediat.

TIPS-URI

1

În cazul în care compoziția este prea umedă, puteți adauga 2 linguri de pesmet.

2

Jalapeno se poate înlocui cu chili.

3

Calorii pe porție: 482

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger picant de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Hamburger preparat in casa