Burger vegetarian din sparanghel cu salata frantuzeasca de fasole verde si cartofi la cuptor

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de legume, 15 Iul 2016 | 304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 burgeri vegetarieni din spanaghel (eu am folosit Samhoud)
  • 500 grame cartofi de marime mare
  • ulei de masline
  • Pentru sos:
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1/2 lingurita capere
  • 2 castraveti murati, nu foarte mari
  • 3 linguri maioneza din iaurt
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 1 legatura mica de chives
  • Pentru salata:
  • 1 salata
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 castravete
  • 1 ou
  • 150 de grame fasole verde proaspata
  • Pentru dressing:
  • 2 fire ceapa verde
  • cateva frunze proaspete de tarhon
  • 1 catel usturoi
  • 2 1/2 lingurita mustar Dijon
  • 1 lingurita cu varf miere
  • 1 ou mare
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger vegetarian din sparanghel cu salata frantuzeasca de fasole verde si cartofi la cuptor:

Cartofii se spala bine si se taie fasii groase. Se fierb in apa sarata, 10 minute, Se scurg si se lasa la racit.

Se amesteca apoi cu ulei, sare si piper si se gatesc in cuptorul preincalzit la 220 de grade 20-25 de minute, pana devin crocanti.

Se fierbe oul 6-7 minute, se clateste sub jet de apa rece, se curata, apoi se taie in sferturi.

Pentru dressing, se taie ceapa verde rondele si se adauga intr-un bol. Se piseaza usutroiul si se amesteca cu mustarul, frunzele de tarhon, mierea, 1 lingura otet, 3 linguri ulei, sare si piper. Se amesteca bine.

Pentru sos, se amesteca 1/2 ceapa rosie tocata marunt cu maioneza, sosul Worcestershire, castravetii murati, tocati, chivesul tocat si caperele. 

Se gatesc burgerii conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se fierbe fasolea 4 minute, in apa fierbinte, apoi se clateste sub jet de apa rece. 

 

Se taie salata, in bucati mici, daca frunzele sunt prea mari si se amesteca cu fasolea, 1/2 ceapa rosie tocata julienne si castravetele curatat de seminte si taiat felii. La final, se adauga dressingul si oul fiert si se amesteca usor. 

 

Se servesc bugerii si cartofii cu sos si salata imbracata in dressing. 

 

Se gatesc ouale in apa fierbinte, 6 minute, apoi se clatesc sub jet de apa rece.

 

Se fierbe fasolea in apa fierbinte, 4 minute. Se scurge.

 

COMENTARII (6)

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

16.07.2016, 09:24

delicios!

Rux

Rux 1

17.07.2016, 00:01

Retetele tale sunt incredibile! Am sa-ti spun mereu!

mirela0911

mirela0911 1

17.07.2016, 10:13

As servi micul dejun la tine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!