Burgeri

de Criss in Porc, 14 Mai 2017 | 475 vizualizari

 

Azi pregatim niste burgeri de casa, deliciosi si sanatosi, mai sanatosi oricum decat ce gasim prin fast food. Si pentru ca am vrut sa fie niste burgeri 100% home-made, am pregatit si chiflele moi si pufoase, desigur cu ajutorul nepretuit al masinii de paine. Nu stiu cat de convingator este aspectul burgerilor mei, dar pot sa va spun ca ai mei au fost pe deplin satisfacuti de gust. Eu, in schimb, am prins un virus, o raceala, astfel ca nu simt nici gust, nici miros, puteam sa mananc burger sau puteam sa mananc burete :D ca imi era egal. Dar merg pe mana lui Alex caruia i-au placut atat de mult burgerii mei, incat a mancat doi pe nerasuflate. In fine, o sa repet experimentul si poate am sa simt si eu ce gust au.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente chifle:
  • 450 g faina 
  • 200 ml lapte 
  • 50 ml apa 
  • 3 linguri ulei 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 7 g drojdie uscata
  • Ingrediente burgeri: 
  • 400 g carne tocata mixta vita/porc 
  • sare 
  • piper 
  • 1 lingura mustar 
  • 1 lingura ketchup dulce 
  • 6 felii cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri:

In cuva masinii de paine, se introduc mai intai lichidele (apa, laptele, uleiul), zaharul si sarea si la final, faina si drojdia uscata. Se seteaza masina pe programul de framantare si dospire, program care dureaza 1 ora si 30 minute. Dupa acest timp, se scoate aluatul, se imparte in 6 bucati egale si se formeaza 6 chifle, care se pun intr-o tava, pe hartie de copt. Se acopera cu un prosop si se mai lasa 20 minute, apoi se ung cu putina apa si se presara deasupra seminte de susan. Se coc in cuptorul preincalzit, aproximativ 35 minute, pana se rumenesc deasupra. Carnea tocata se amesteca cu condimentele si se lasa in frigider pentru o ora sa se intrepatrunda aromele. Dupa acest timp, se imparte in 6 bucati egale si se formeaza 6 chiftele destul de marisoare. Nu va speriati, in timpul coacerii pe gril, se micsoreaza considerabil. Eu am un gril electric de care sunt foarte multumita, carnea se rumeneste uniform si toata grasimea se scurge. Cand carnea e gata, deasupra se pune cascaval si se inchide capacul grilului pentru cateva secunde, atat cat sa se topeasca cascavalul.


Chiflele se taie in doua. Pe partea de jos, se unge cu o lingurita de mustar, se pune salata verde, chifteaua cu cascavalul topit, felii de castraveti si rosii si se acopera cu cealalta jumatate de chifla, unsa cu ketchup. Cam asta e tot, in rest...Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Criss 1

14.05.2017, 17:02

Multumesc mult pentru aprecieri.

Rocsi 1

14.05.2017, 21:22

Chiar ieri am facut si eu burgeri ca imi era pofta! Sunt grozavi cei pregatiti in casa!

kytz 1

15.05.2017, 16:56

Buni!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Chifle din faina integrala