Buseuri cu crema de fructe de mare

de cristeena20 in Fructe de mare, 4 Dec 2012 | 2135 vizualizari

 

Este un aperitiv aspectuos dar si foarte bun.

 

INGREDIENTE

  • Aluat foietat proaspat
  • 2-3 cepe
  • usturoi
  • 1|2 praz
  • unt
  • vin alb
  • midii (cca 15-20 bucati, jumatati congelate sau intregi)
  • amestec de fructe de mare (congelate)
  • creveti mici decorticati si creveti mari semidecorticati pentur decor
  • crema de creveti (se gaseste la plic in magazin)
  • sos bechamel
  • coriandru verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buseuri cu crema de fructe de mare:

- aluatul foietat se decupeaza in forme rotunde pentru a forma bucheurile sau se pot forma triunghiuri pe care le desfacem apoi cand sunt coapte in 3 straturi pe car ele umplem. De asemenea se pot cumpara bucheuri gata decupate, doar sa le coacem. Deci pregatim baza pentru bucheuri si dam la cuptor pana cresc si se rumenesc. Le dam la racit.


- midiile se deschid in vapori cu coriandru si usturoi . Apoi le scoatem si maruntim continutul bucati potrivite.; crevetii ii saltam in ulei de masline cu piper , apoi ii taiem felii mai mici. Celelalte fruscte de mare congelate se decongeleaza si se tau si ele bucati mici.


- Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu prazul si usturoiul in unt , pana devin sticloase si moi. Adaugam vin alb .Aduagam fructele de mare si amestecam sa se intrepatrunda gusturile.


- Intre timp facem un sos bechamel sau daca il avem deja gata facut, il incalzim si adaugam crema de fructe d emare preparata dupa instructiunile de pe plic (eu am luat de la Magy). Amestecam toate impreuna (fructele d emare cu sosul bechamel si crema , sare, piper, iar cand luam de pe foc adaugam coriandru verde tocat fin.


- Se umplu bucheurile cu crema si se orneaza cu creveti semi-decorticati si cu rosii cherry saltate putin in tigaie in ulei de masline. Crevetii pentru ornat i-am saltat in ulei de masline cu usturoi si flambati cu whiskey..atentie la flacara:))


pofta mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buseuri cu crema de fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

04.12.2012, 20:50

fain arata

Sim0na 1

04.12.2012, 22:29

super arata

elucubratiiculinare 1

05.12.2012, 16:59

cu siguranta pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Creveti Prajiti