Buturuga de Craciun

de diaconta in Prajituri, 15 Ian 2017 | 708 vizualizari

 

Fiind prima reţetă pe anul acesta, am să profit de ocazie să vă urez să aveţi parte de un An nou,aşa cum îl doriţi, înainte de toate, să fiţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de viaţă cum ştiţi voi mai bine.
La mulţi ani dragii mei!!
 
Am zis sa aduc acum reţeta să nu mă prindă Paştele )))) ori Crăciunul următor .
 

 

INGREDIENTE

Foaia pandişpan (tava de 32x32 cm):

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 praf de sare

Foaia cu nuca (tava de 32x32 cm):

  • 4 albusuri de ou
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri nuca prajita si macinata
  • Un praf de sare

Crema de mango şi portocale:

  • O portocala
  • Un fruct mango
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml apa
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml smântâna pentru frisca

Crema de ciocolata:

  • 300 g ciocolata amaruie 72% cacao
  • 397 ml lapte condensat îndulcit

Decor:

  • Betisoare si chipsuri din ciocolata
  • Fulgi din nuca de cocos
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Craciun:

Am pregatit mai întâi foile de rulada.


Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina cernuta, amestecând usor cu o paleta.


Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie de copt si am pus la cuptor la 190 de grade C, pentru 20 de minute.


Am scos tava din cuptor si asa fierbinte am rasturnat-o pe alta hârtie de copt, am desprins hârtia pe care am copt-o, apoi am rulat-o împreuna cu hârtia si am învelit-o într-un prosop.


Am pregatit apoi foaia cu nuca. Am mixat albusurile cu un praf de sare, pâna când spuma a devenit ferma, am adaugat treptat zaharul. Când zaharul s-a topit, am adaugat faina, cacaua si nuca macinata. Am încorporat usor. Am pus compozitia în tava cu hârtie de copt si am copt 15 minute, la 180 de grade C. Am scos din cuptor si am procedat la fel ca si la foaia de pandispan.


Am pregatit crema de mango si portocale. Am pus în blender felii de mango si portocala cu 200 ml apa. Am obtinut un nectar cu o culoare superba. Am adaugat zaharul. Am diluat amidonul cu apa rece, apoi l-am pus peste fructe. Am pus compozitia pe foc si am amestecat pâna s-a îngrosat. Am lasat sa se raceasca.


Am mixat smântâna pentru frisca si am încorporat-o în crema.


Am desfacut foaia de pandispan, am pus crema. Am pus crema si pe foaia cu nuca si am rulat-o deasupra foii de pandispan.


Crema de ciocolata am preparat-o foarte simplu. Am rupt ciocolata bucati si am pus-o împreuna cu laptele condensat pe baie de aburi. Când ciocolata s-a topit, am lasat sa se racoreasca putin, apoi am îmbracat cu ea rulada.


Am ornat cu fulgi de nuca de cocos, betisoare si chipsuri de ciocolata.


S-aveţi poftă !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.01.2017, 18:30

Foarte frumoasa!!!! Nota maxima din partea mea!!!!

Catalina L 1

18.01.2017, 16:36

buna, frumoasa si generoasa

silvianart 1

20.01.2017, 15:59

Super !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza si banane