Buzdugan in sos nobil de afine

de Sidy in Porc, 27 Dec 2012 | 1509 vizualizari

 

Chiar dacă friptura de porc este preferata românilor ii putem surprinde pe cei dragi şi cu altfel de preparate aromate, fragede, deosebite şi elegante ca si acest "buzdugan " pe care l-am descoperit intr-o E-book.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de porc
  • 5-6 cuisoare
  • 200 ml vin aromat
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • pentru sos:
  • 1 borcanel dulceata de afine
  • 3 linguri sos Worcester
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita boia iute
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buzdugan in sos nobil de afine:

Bucata de pulpa incercam sa o strangem cu ajutorul atei alimentare , rotund, dandu-i o forma de buzdugan.Apoi o condimentam si o intepam cu cuisoare.In reteta sunt vreo 20-30 de cuisoare care ii dau intr-adevar aspectul de buzdugan ,dar m-am temut ca va avea un gust prea puternic de cuisoare, asa ca eu am folosit mai putine.


Intr-un vas termorezistent stropit cu putin ulei de masline, asezam bucata de carne condimentata, turnam o parte din vin si dam friptura la cuptor la foc moderat o ora si jumatate.


Daca este cazul mai adaugam cate putin vin.


Cand carnea este bine patrunsa o ungem cu sosul facut din dulceata, sosul Worcester, chilli si boia.Dupa ce am unso pe toate partile , o mai lasam cam 20-30 de minute la cuptor.


Cand "buzduganul" este copt bine , il feliem si il servim alaturi de piure de cartofi si sos din belsug.Daca vi se pare ca sosul este prea gros, puteti sa-i adaugati putin vin.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Buzdugan in sos nobil de afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

27.12.2012, 17:00

bun bun

ANNA_46 1

27.12.2012, 19:37

Super bun

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 11:14

Sosul sună fabulos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Pulpă de porc în straturi