Caciula lui Guguta

de adnia in Dulciuri, 13 Ian 2013 | 2269 vizualizari

 

il cunoasteti pe Guguta? Este un baiatel taaaare simpatic, erou al copilariei mele, inventat de Spiridon Vanghelie.
Imi aduc si acum aminte de povestirile cu Guguta la scoala:) ca marca principala a lui Guguta este caciula de miel pe care o purta in permanenta:) De acolo vine si numele acestui dulce, care parca aduce cu o cusma:)

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  •  5 oua
  • 1 l lapte
  • esenta de menta
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 300 gr faina
  • 100 ml ulei

Pt. umplutura:

  • visine conservate in suc propriu (sau congelate)

Pt. crema:

  • 1 cutie mascarpone
  • 2 oua
  • esenta de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • putin zahar pudra

Pt decor:

  • 75 gr. ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caciula lui Guguta:


Din ingredientele pt aluat se fac obisnuitele clatite, pe care le stim cu totii.

Pt. ca noua ne plac clatitele coapte bine, eu nu le-am lasat albe, ci le-am rumenit pe ambele parti.

Dupa ce aceasta operatiune a fost gata, am lasat deoparte farfuria cu clatite si am pregatit crema: am batut frisca, am adaugat mascarpone, esenta de vanilie, zaharul si galbenusurile de la oua. Separat, am batut albusele spuma tare, apoi le-am incorporat in crema de mascarpone (dar nu cu mixerul, ci cu o spatula de lemn). Am dat crema la rece pt cateva minute.

Am trecut din nou la clatite: le-am taiat in jumatate, iar pe fiecare jumatate am pus un rand de visine scurse bine si am rulat strans. Rulourile astfel obtinute le-am asezat pe un platou, sub forma de piramida, in acest mod: rulouri de clatite+crema mascarpone+clatite+crema, etc, pana cand am terminat (ultimul strat este de mascarpone). Apoi am presarat ciocolata amaruie razuita fin si am dat la rece pt. 2 ore.

Tortul acesta de clatite este delicios dupa ce se incheaga bine in frigider si chiar are forma unei caciuli carliontate :)

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caciula lui Guguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

marcela1979 1

14.01.2013, 05:03

Mihaela11_jo 1

14.01.2013, 21:12

Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm delicios

diana_k 1

15.01.2013, 09:37

foarte bun Guguta asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu lamaie si iaurt