Cake by Mistake

de alice_ciobanu in Prajituri, 17 Aug 2012 | 3339 vizualizari

 

Why Cake by Mistake, poate va intrebati? Ei bine, n-am reusit a-i da alta denumire acestei pufoase prajituriri care nu-i nici chec, nici pandispan....e o chestiune savuros de pufoasa si de dulce, e....a mistake :)
V-am povestiti eu pe aici cum am mesterit niste cremsnit aducator de amintiri dragi. So, totul incepe de acolo.... sparg eu cela 8 oua, rand pe rand,... separ usor si cu bagare de seama galbenusul de albus, fiecare pus in bolul care trebe..... pun laptele la fiert cu semintele din pastaia de vanilie, arunc zaharul peste galbenusuri... zic in sinea mea plina de infatuare: ia sa pun eu si niste zahar vanilat in galbenusurile astea... La ce mi-o fi stand mintea atunci? cine stie, dar sigur la bucate nu. Gandit si facut! Cotrobai prin cosul cu tot felul :) si gasesc un plic, sofran imi scanteiaza mintea... super bun... va fi si mai aromat.... si mintea-mi joaca feste rau de tot! Asa ca rup instant plicul ala il azvarl in bolul cu galbenusuri... bag mixerul in el la viteza mare.... si mixam, mixam. Ma gandesc (frate n-as putea sa nu mai gandesc atat?) ca ar fi bine sa bat albusurile spuma, sa le bag in cremsnit (chestiune pe are am sarit-o in reteta de cremsnit, n-am mai pus albusurile spuma, din grija mare pentru Miruna). Pasez bolul cu crema de galbenusuri ajutorului de nadejde, Miruna, indemnand: freaca mama acolo, invarte cu lingura aia... spuma sa le faci :)
Bat albusurile cu spor, le aduc in stadiul in care trebuie... si pana ce se mai raceste putin laptele, imi vine cheful de ceva muffinsuri cu banane. Iau un bol zdrobesc banana, pun ce mai trebe acolo si ajung la praful de copt! iau un plic si atunci strafulgerearea adevarului ma loveste necrutator. Ultimii neuroni striga: sofran!!! Ma ia cu calduri... ma uit la bolul cu galbenusuri in care Miru invarte cu mare chef... Zdrag, frate! ce facem acolo, Miru? sofranul ala... e praf de copt! Dau ochii peste cap, sorb o juma' de cana de cafea, reiau procesul de spargere a celor 8 oua....
Si din pofta mea mesterit dulcisme, am reusit a face intr-o zi trei prajiturici: Cremnistul de vi l-am zis zilele trecute, niste Cupcakes cu banane (vine si vremea lor) si.... Cake by Mistake.
Acuma sa va zic repejor reteta si voua, nu de alta, dar poate daca mai pateste cineva ca mine, sa stie cum sa o scoata la capat cu brio.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 300 gr zahar
  • un plic praf de copt
  • cam 150-170 gr faina
  • un praf de sare
  • 50 gr ciocolata
  • cateva linguri lapte
  • bilute colorate pentru decor sau orice va trece prin minte sau aveti prin casa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake by Mistake:

Separati galbenusurile de albusuri. Albusurile le bateti spuma tare, sa treaca testul bolului intors :D. Galbenusurile le frecati cu zaharul pana ce se transforma in crema pufoasa si zaharul e topit. Adaugati apoi faina si praful de copt, amestecati bine, la urma puneti si albusurile batute spuma, amestecand incet de jos in sus. 

Ungeti doua tavi cu unt si tapetati cu faina, turnati compozitia si preadti-le cuptorului incins. Coaceti la semnul 3-4, pana se rumeneste usor. Faceti testul cu scobitoarea pentru o mai mare siguranta. 

Scoateti din tavi si lasati usor la racit.

Pentru fatada :)), topiti intr-un bol ciocolata amestecata cu cateva linguri de lapte. pensulati usor ciocolata topita pe toata suprafata prajituricii, decorati cu citeva bilute corolate sau orice altceva vreti voi si taiati felii.  

Delicios! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake by Mistake" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

elucubratiiculinare 1

19.08.2012, 18:44

arata bine, sigur este delicioasa

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:51

anomisana 1

26.08.2012, 10:57

Cand rezulta asa o bunatate, nici nu mai conteaza ca a fost din greseala.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de mascarpone, ciocolata si banane