Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba

de Patricia Iordache in Prajituri, 27 Feb 2013 | 18402 vizualizari

 

Am gasit pe un blog culinar aceasta reteta si m-am gandit sa o incerc. I-am adus cateva modificari insa finalul a fost extraordinar! Sunt extrem de potrivite pentru petrecerile copilasilor :)

 

INGREDIENTE

  • Ne trebuie:
  • - 16 biscuiti cacao rotunzi cu crema de ciocolata (aproximativ 150 grame);
  • - 100 gr crema de branza (eu am folosit Creme clasic Hochland);
  • - 250 gr. ciocolata alba de calitate (NU ciocolata alba menaj! - se ingroasa);
  • - 1 fiola esenta rom (nu mai mult!)
  • Ne trebuie pentru decor:
  • - bombonele colorate;
  • - fulgi de cocos colorati;
  • - colorant alimentar gel (daca dorim sa coloram ciocolata alba in diverse culori);
  • - betisoare speciale pentru cake pops (eu am folosit bete de frigarui taiate in jumatate - lungime aproximativ 9-10 cm)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba:

Cum preparam:  

Maruntim bine biscuitii la robot pana ce obtinem un praf fin.

Adaugam crema de branza (aflata la temperatura camerei) si amestecam bine.

Adaugam esenta de rom si formam bilute cat o nuca mica pe care le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Topim 50 gr ciocolata pe baie de aburi (nu la microunde!), bagam aproximativ 1 cm din fiecare betisor in ciocolata topita si il introducem in mijlocul bilutei aflate oe hartia de copt.  

Bagam toata tava la congelator (nu la frigider!!) pentru 30 minute. Intre timp topim restul de ciocolata pe baie de abur pana devine fluida.

Scoatem bilutele de la congelator si le scufundam pe rand in ciocolata topita scuturand usor excesul de ciocolata si rotind betosorul pana ce stratul de ciocolata este uniform.  

Putem orna cu bombonele, fulgi de cocos, alune macinate, etc insa ornarea trebuie facuta rapid, cat timp ciocolata este umeda.  

Se aseaza cake pops-urile formate intr-o cana mica (sau orice recipient doriti)  umpluta cu zahar si se baga la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cake Pops cu biscuiti si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (32)

Deny22 1

27.04.2016, 12:58

rezista ok? vreau sa le fac pt candy bar-ul de la botezul fetitei mele. nu se inmoaie sa alunece de pe bat? sunt mai sigure decat cele cu blat de pandispan amestecat cu dulceata?

CretuValentina 1

02.06.2019, 12:18

cred ca este foarte bun

Ancutsa 1

24.02.2020, 16:07

Ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura pe bat