Caltabos

de katty in Porc, 23 Ian 2020 | 4479 vizualizari

 

Bunatati de Craciun!
Bineinteles ca dintre  preparatele de Craciun nu puteau sa lipseasca caltabosii din organe de porc.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ficat porc
  • 2 kg plaman porc
  • 1,5 kg gusa porc
  • 1 kg spata
  • sare
  • piper macinat
  • cimbru uscat
  • sfandoc
  • mate groase de porc
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos:

Taiem in bucati potrivite ficatul, plamanul, gusa si spata si le pastram in apa rece pana le fierbem. Punem la foc o oala cu apa si putina sare in care vom fierbe pe rand gusa, carnea de porc, plamanul si ficatul de porc.Se fierb foarte putin. atat doar cat  sa isi schimbe culoarea si atunci cand intepam cu un ac foarte gros(andrea) sa nu mai iasa sange.Lasam ficatul ultima data deoarece are mai mult sange.Dupa ce au fiert toate, le lasam la racit si le taiem in bucati mici cat sa poata fi trecute prin  masina de carne. Daca nu avem masina cu gauri foarte mari putem sa le tocam la cutit. Amestecam carnea tocata cu sare, piper, cimbru, sfandoc si eventual putina zeama  din cea in care a fiert carnea.Umplem matele bine spalate si curatate cu amestecul. Legam capetele cu ata astfel incat sa nu desfaca la fiert.
Pentru ca matele sa nu aiba miros incepem curatarea lor cu 2-3 zile inainte de a le umple. Le intoarcem, pe rand, pe ambele fete si le frecam cu sare de sac si ceapa tocata fin, asa cum le vom si pastra de pe o zi pe alta. Inainte de a le umple puteti adauga in apa in care le spalati putin otet.
Putetem fierbe toate matele odata si sa le pastram fierte la rece sau putem sa le pastram in congelator si sa fierbem pe rand,Eu personal optez pentru cea dea doua varianta. Fierbem matele intr-o oala cu apa rece, intepand matul din loc in loc cu un ac la fiert pentru a nu se sparge.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie