Canelloni cu spanac și ricotta

de Alina26 in Cannelloni, 18 Dec 2014 | 1854 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250g foi pentru lasagnie
  • 500g spanac proaspat
  • 1 ceapa mica
  • 3lg ulei de măsline
  • 300g ricotta
  • 2 lg parmezan
  • 2 oua
  • sare
  • Sos Beschamel:
  • 30g unt+1lg ulei de măsline
  • 5-6 lg faina
  • 500ml lapte
  • nucșoară
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Canelloni cu spanac și ricotta:

Tocam si calim ceapa in ulei de măsline pana devine transparenta. Adaugam spanacul di lăsăm la foc mic, cu un capac pana scade toata apa.Lasam sa raceasca. Punem apa cu sare la fiert.Cand incepe sa fiarba punem pasta, dupa ce s-a fiert,le scoatem in apa rece. Amestecam intr-un bol spanacul, ricotta, parmezanul,oua, putina nucșoară si dam deoparte.

Pregătim sosul Beschamel. Punem untul la topit cu ulei de măsline, adaugam faina treptat amestecand cu un tel, apoi incet incet punem laptele continuând sa amestecam.Punem putina nucșoară. Lasam sa fiarba 10-15 minute. Pe masa de lucru luam o foaie de lasagnie o taiem in doua, punem o lingura plina de compozitie,dupa care le rasucim.Continuam pana terminati toata compoziția. Le punem intr-o tava unsa cu 2-3linguri de sos Beschamel. Pe deasupra punem tot sosul Beschamel ramas si parmezan ras. Dam la cuptopt pentru 30-40 de minute până devin aurii.

Pofta buna! !!

 

TIPS-URI

1

Puteți folosi si pasta proaspătă pt lasagnie, care nu necesita fierbere,sau chiar canelloni.

RETETA IN IMAGINI

Canelloni cu spanac și ricotta-0
Canelloni cu spanac și ricotta-1
Canelloni cu spanac și ricotta-2
Canelloni cu spanac și ricotta-3
Canelloni cu spanac și ricotta-4
Canelloni cu spanac și ricotta-5
Canelloni cu spanac și ricotta-6
Canelloni cu spanac și ricotta-7
Canelloni cu spanac și ricotta-8
Canelloni cu spanac și ricotta-9

COMENTARII (14)

Alina26

Alina26 1

20.12.2014, 12:58

Mulțumesc! !!!

Anett

Anett 1

22.12.2014, 10:30

suuuper reteta!

Alina26

Alina26 1

22.12.2014, 16:04

Mulțumesc! !!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!