Cannelloni cu carne de curcan in sos tomat

de Rocsi in Cannelloni, 10 Noi 2012 | 3511 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 tuburi cannelloni
  • 400 gr carne tocata de curcan
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • sare
  • piper
  • 1/4 lingurita oregano
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou

Pentru sosul tomat:

  • 1 cutie de 400 gr rosii cubulete in suc propriu
  • 3 linguri pasta de rosii de casa
  • 1/2 cana supa de legume (sau apa)
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu carne de curcan in sos tomat:

Curatam ceapa, o spalam si o tocam maruntel.

Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

Intr-o tigaie de ceramica punem uleiul, ceapa, morcovul, 2-3 linguri de apa si le inabusim putin.

Adaugam carnea tocata de curcan, pasta de gogosari, oregano, sare si piper dupa gust.

Lasam sa scada bine tot acest amestec sa nu mai fie zeama deloc.

Cand este gata tragem de pe foc si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Punem patrunjel verde tocat marunt, oul si usturoiul pisat.

Amestecam bine ingredientele, iar cu o lingurita umplem tuburile de cannelloni.

Le asezam intr-un vas yena sau de ceramica uns cu unt.



Sosul:

Intr-o tigaie punem uleiul la incins si catelul de usturoi intreg, dar curatat.

Il calim la foc mic 1-2 minute, doar cat sa prinda aroma uleiul, apoi il scoatem si il aruncam.

In ulei punem cutia de rosii cubulete, pasta de rosii de casa si supa de legume.

Lasam sa clocotesca 3-4 minute si dam gust cu sare, piper si busuioc.

Mai lasam 1 minut pe foc apoi il turnam in vas peste cannelloni.

Acoperim vasul cu capacul sau si il introducem in cuptor.

Aprindem cuptorul si reglam o temperatura de 170- 180 de grade.

Lasam acolo pana cannelloni sunt bine facuti si nu raman tari.

Sosul nu trebuie sa scada de tot pentru ca se vor usca cannelloni (este bine sa nu folositi un vas prea larg ci unul mai micut si inalt ca sa cuprinda sosul foarte bine tuburile).

Cand sunt gata ii scoatem din cuptor sa se racoreasca putin, apoi servim.

Pofta buna...

Puteti pune la final si niste parmezan sau cascaval si sa ii gratinati 5 minute, dar asta tine de gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu carne de curcan in sos tomat" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Rocsi 1

11.11.2012, 10:54

Rhapsody pana ii prepari tu serveste de la mine

Sim0na 1

12.11.2012, 12:33

Am trecut sa mai pap o portie si de aici!

Rocsi 1

12.11.2012, 13:12

Normal Simona

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne si sos bechamel