Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure

de Corinuta in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 4321 vizualizari

 

Imi plac pastele cu branza, imi place si macul, de fructele de padure nu mai zic! Asa ca atunci cand am vazut reteta asta am zis ca-i musai sa o fac! Si unde mai pui ca se fac si repede, mai mult tre sa stea la cuptor :)

 

INGREDIENTE

  • 16-18 bucati cannelloni
  • 500 g banza quark sau ricotta
  • 200 g creme fraiche (smantana cu min 30% grasime)
  • 200 g mac
  • 100 g stafide sau afine uscate
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra ptr ornat
  • Ptr sosul de fructe:
  • 300 g fructe de padure congelate
  • 8-10 linguri apa
  • 6-8 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure:

Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul tub de cannelloni asa ca s-au potrivit perfect). Se umplu pe rand tuburile de cannelloni si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.

Se mixeaza ouale cu 50 g zahar si celalalt zahar vanilat, apoi se adauga laptele mixand pana il incorporam pe tot. Se toarna amestecul in tava peste cannelloni, apoi se da totul la cuptorul incis pentru 40 de minute la 180 de grade.

Intre timp pregatim sosul de fructe: intr-o craticioara se pun la fiert apa cu zaharul si fructele de padure. Se fierb circa10-15 minute amestecand din cand in cand pana incepe sa se lege ca un sirop.

Pastele se servesc calde cu sos de fructe sau pudrate cu zahar. Sunt delicioase!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

in reteta scria ca se pun afine uscate, eu nu am gasit dar sunt bune si stafidele

2

daca nu va plac fructele de padure le puteti inlocui cu alt fel de fructe

3

puteti folosi un varf pentru posh, dar trebuie sa fie destul de larg ca sa poata iesi umplutura, aceasta fiind destul de densa

4

in reteta nu scria nimic de smantana, dar mi-am dat seama la un moment dat ca nu o sa-mi ajunga umplutura nici ptr 16 cannelloni, asa ca am adaugat eu. Dar puteti sa nu puneti deloc smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (72)

Corinuta 1

19.02.2014, 09:49

Foarte buna idee Crisulina mea draga!

Valclaudia 1

07.04.2014, 06:24

pot sa mai cer o portie?

Adele 1

26.05.2015, 18:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu branza si sos de vanilie