Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure

de Corinuta in Dulciuri, 16 Feb 2014 | 2662 vizualizari

 

Imi plac pastele cu branza, imi place si macul, de fructele de padure nu mai zic! Asa ca atunci cand am vazut reteta asta am zis ca-i musai sa o fac! Si unde mai pui ca se fac si repede, mai mult tre sa stea la cuptor :)

 

INGREDIENTE

  • 16-18 bucati cannelloni
  • 500 g banza quark sau ricotta
  • 200 g creme fraiche (smantana cu min 30% grasime)
  • 200 g mac
  • 100 g stafide sau afine uscate
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • 500 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • unt pentru uns tava
  • zahar pudra ptr ornat
  • Ptr sosul de fructe:
  • 300 g fructe de padure congelate
  • 8-10 linguri apa
  • 6-8 linguri zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure:

Se amesteca branza cu smantana, macul, stafidele maruntite, un zahar vanilat si 50 g zahar pana la omogenizare. Se umple un posh sau o punga cu jumatate din cantitate si se rasuceste bine la capat sa nu iasa umplutura (eu nu am folosit nici un varf, punga mea are la capat exact circumferinta unul tub de cannelloni asa ca s-au potrivit perfect). Se umplu pe rand tuburile de cannelloni si se aseaza intr-o tava termorezistenta unsa cu unt.


Se mixeaza ouale cu 50 g zahar si celalalt zahar vanilat, apoi se adauga laptele mixand pana il incorporam pe tot. Se toarna amestecul in tava peste cannelloni, apoi se da totul la cuptorul incis pentru 40 de minute la 180 de grade.


Intre timp pregatim sosul de fructe: intr-o craticioara se pun la fiert apa cu zaharul si fructele de padure. Se fierb circa10-15 minute amestecand din cand in cand pana incepe sa se lege ca un sirop.


Pastele se servesc calde cu sos de fructe sau pudrate cu zahar. Sunt delicioase!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in reteta scria ca se pun afine uscate, eu nu am gasit dar sunt bune si stafidele

2

daca nu va plac fructele de padure le puteti inlocui cu alt fel de fructe

3

puteti folosi un varf pentru posh, dar trebuie sa fie destul de larg ca sa poata iesi umplutura, aceasta fiind destul de densa

4

in reteta nu scria nimic de smantana, dar mi-am dat seama la un moment dat ca nu o sa-mi ajunga umplutura nici ptr 16 cannelloni, asa ca am adaugat eu. Dar puteti sa nu puneti deloc smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu mac si sos de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

Corinuta 1

19.02.2014, 09:49

Foarte buna idee Crisulina mea draga!

Valclaudia 1

07.04.2014, 06:24

pot sa mai cer o portie?

Adele 1

26.05.2015, 18:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu branza si sos de vanilie