Cozonac pufos cu rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 24 Iul 2016 | 791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cuburi drojdie proaspata
  • 1kg faina alba proaspat cernuta
  • 200 gr. zahar tos
  • 1/4 lingurita sare de Himalaya
  • 3 oua mari de casa
  • 200 gr. unt la temperatura camerei
  • 300ml lapte caldut
  • 40 ml ulei
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 500 gr. bucatele de rahat
  • 1 albus+zahar tos pentru uns cozonacii
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu rahat:

Am zdrobit drojdia intr-un castron incapator, am adaugat sarea si zaharul, ouale, untul la temperatura camerei si coaja rasa de lamaie.


Am amestecat aceste ingrediete, apoi am adaugat laptele caltut si am incorporat faina.


Din cand in cand am picurat ulei, pana la desprinderea aluatului de pe maini.


m acoperit vasul cu un prosop curat de bucatarie, apoi l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.


Am preincalzit cuptorul la 170 grade, am uns doua forme de cozonac cu ulei.


Pe masa infainata am impartit aluatul dospit in doua.


Am intins fiecare parte de aluat in foaie de grosimea unui deget, am asezat bucatele de rahat, am rulat strans aluatul si l-am asezat in tava unsa cu ulei.


La fel am procedat si cu cealalta parte de aluat.


Am acoperit tavile, le-am mai lasat la dospit inca 15 inute, apoi am introdus tavile in cuptorul preincalzit pentru cca 45 minute.


Inainte cu 15 minute de scurgerea acestui timp am scos tavile din cuptor, am uns cozonacii cu albus batut si am presarat zahar tos.


Am mai dat 15 minute tavile in cuptor, apoi le-am scos, am rasturnat cu grija cozonacii fierbinti din tava, i-am asezat pe un gratar sa se raceasca.


Am taiat felii dupa racirea completa si am servit.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Valclaudia 1

27.07.2016, 06:06

am completat multumesc pentru observatie

miki_a 1

27.07.2016, 11:08

Cu drag! Arata foarte bine!

mihaelar63 1

03.10.2016, 08:18

Ce frumusete de cozonac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu gem