Cannelloni cu sos bechamel

de Steffy in Cannelloni, 19 Sep 2012 | 8204 vizualizari

 

Este o reteta consistenta pe care recomand sa o faceti in weekend, atunci cand aveti mai mult timp la dispozitie sa umpleti ''sarmalutele'' italienesti - asa le spun eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 bucati piept de pui tocate (aproximativ 1 kg)
  • o cutie si jumatate de cannelloni
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 8 bucati sunca de pui
  • putina sare
  • Pentru sosul bechamel:
  • 250 ml lapte gras
  • 20 g unt gras
  • o lingura faina
  • un varf de cutit de nucsoara rasa
  • Pentru sosul de rosii:
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura ulei de masline
  • 2 linguri cu varf de pasta de tomate
  • 400 ml apa
  • oregano, sare, piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu sos bechamel:

Compozitia pentru umplut:

Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si putina sare, amestecam bine, apoi umplem cannellonii.

Sosul bechamel:

Punem la fiert laptele, la foc mic. Dupa ce a fiert 5 minute, il punem deoparte sa se raceasca.

Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam faina, amestecand cu ajutorul unui tel. Nu o tineti pe foc mai mult de 5 secunde, nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Turnam treptat laptele peste faina, pana se incorporeaza si devine un sos lucios. Se poate sara putin. Pentru un gust desavarsit se adauga nucsoara rasa.

Sosul de rosii:

Intr-o tigaie punem o lingura ulei de masline in care calim usturoiul taiat marunt. Adaugam 2 linguri de pasta de tomate, 400 ml apa, oregano, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba circa 10 minute.

Jumatate din sosul de rosii il punem intr-o tava inalta, apoi asezam cannellonii umpluti. Presaram din cascavalul ramas, punem si restul de sos de tomate, apoi punem un alt rand de cannelloni.

Deasupra punem sosul bechamel si presaram tot cascavalul ramas.

Tinem la cuptor aproximativ 40 minute la foc mic, dupa ce am preincalzit cuptorul.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Steffy 1

20.09.2012, 14:36

Ma bucur ca va plac.

lilik 1

20.09.2012, 14:41

super

adry88 1

20.09.2012, 21:26

ma servesc de la tn k eu nu am mai facut de mult timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu pui