Cannelloni cu sos bechamel

de Steffy in Cannelloni, 19 Sep 2012 | 6569 vizualizari

 

Este o reteta consistenta pe care recomand sa o faceti in weekend, atunci cand aveti mai mult timp la dispozitie sa umpleti ''sarmalutele'' italienesti - asa le spun eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 bucati piept de pui tocate (aproximativ 1 kg)
  • o cutie si jumatate de cannelloni
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 8 bucati sunca de pui
  • putina sare
  • Pentru sosul bechamel:
  • 250 ml lapte gras
  • 20 g unt gras
  • o lingura faina
  • un varf de cutit de nucsoara rasa
  • Pentru sosul de rosii:
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura ulei de masline
  • 2 linguri cu varf de pasta de tomate
  • 400 ml apa
  • oregano, sare, piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu sos bechamel:

Compozitia pentru umplut:


Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si putina sare, amestecam bine, apoi umplem cannellonii.


Sosul bechamel:


Punem la fiert laptele, la foc mic. Dupa ce a fiert 5 minute, il punem deoparte sa se raceasca.


Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam faina, amestecand cu ajutorul unui tel. Nu o tineti pe foc mai mult de 5 secunde, nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Turnam treptat laptele peste faina, pana se incorporeaza si devine un sos lucios. Se poate sara putin. Pentru un gust desavarsit se adauga nucsoara rasa.


Sosul de rosii:


Intr-o tigaie punem o lingura ulei de masline in care calim usturoiul taiat marunt. Adaugam 2 linguri de pasta de tomate, 400 ml apa, oregano, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba circa 10 minute.


Jumatate din sosul de rosii il punem intr-o tava inalta, apoi asezam cannellonii umpluti. Presaram din cascavalul ramas, punem si restul de sos de tomate, apoi punem un alt rand de cannelloni.


Deasupra punem sosul bechamel si presaram tot cascavalul ramas.


Tinem la cuptor aproximativ 40 minute la foc mic, dupa ce am preincalzit cuptorul.


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Steffy 1

20.09.2012, 14:36

Ma bucur ca va plac.

lilik 1

20.09.2012, 14:41

super

adry88 1

20.09.2012, 21:26

ma servesc de la tn k eu nu am mai facut de mult timp

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu pui