Cannelloni cu sos bechamel

de Steffy in Cannelloni, 19 Sep 2012 | 5345 vizualizari

 

Este o reteta consistenta pe care recomand sa o faceti in weekend, atunci cand aveti mai mult timp la dispozitie sa umpleti ''sarmalutele'' italienesti - asa le spun eu.

 

INGREDIENTE

  • Pentru umplutura:
  • 2 bucati piept de pui tocate (aproximativ 1 kg)
  • o cutie si jumatate de cannelloni
  • 200 g cascaval
  • 2 oua
  • 8 bucati sunca de pui
  • putina sare
  • Pentru sosul bechamel:
  • 250 ml lapte gras
  • 20 g unt gras
  • o lingura faina
  • un varf de cutit de nucsoara rasa
  • Pentru sosul de rosii:
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura ulei de masline
  • 2 linguri cu varf de pasta de tomate
  • 400 ml apa
  • oregano, sare, piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni cu sos bechamel:

Compozitia pentru umplut:


Sunca de pui o taiem cubulete si o amestecam cu carnea tocata. 100 g de cascaval dam pe razatoare si il punem in compozitia pentru umplut. Adaugam cele 2 oua si putina sare, amestecam bine, apoi umplem cannellonii.


Sosul bechamel:


Punem la fiert laptele, la foc mic. Dupa ce a fiert 5 minute, il punem deoparte sa se raceasca.


Topim untul intr-o tigaie, apoi adaugam faina, amestecand cu ajutorul unui tel. Nu o tineti pe foc mai mult de 5 secunde, nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Turnam treptat laptele peste faina, pana se incorporeaza si devine un sos lucios. Se poate sara putin. Pentru un gust desavarsit se adauga nucsoara rasa.


Sosul de rosii:


Intr-o tigaie punem o lingura ulei de masline in care calim usturoiul taiat marunt. Adaugam 2 linguri de pasta de tomate, 400 ml apa, oregano, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba circa 10 minute.


Jumatate din sosul de rosii il punem intr-o tava inalta, apoi asezam cannellonii umpluti. Presaram din cascavalul ramas, punem si restul de sos de tomate, apoi punem un alt rand de cannelloni.


Deasupra punem sosul bechamel si presaram tot cascavalul ramas.


Tinem la cuptor aproximativ 40 minute la foc mic, dupa ce am preincalzit cuptorul.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni cu sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Steffy 1

20.09.2012, 14:36

Ma bucur ca va plac.

lilik 1

20.09.2012, 14:41

super

adry88 1

20.09.2012, 21:26

ma servesc de la tn k eu nu am mai facut de mult timp

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu pui