Cappelletti in crema cu nuca

de - Andreea - in Paste, 13 Aug 2015 | 3909 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g cappelletti cu prosciutto crudo
  • 150 g suc de rosii
  • 200 ml smantana
  • 1\2 ceapa
  • 30 g nuca
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cappelletti in crema cu nuca:

Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei (pentru un gust mai bun, caliti ceapa in 30 g unt).

Adaugam apoi sucul de rosii  si amestecam cu o lingura de lemn. Punem sare dupa gust si lasam la foc potrivit pentru 10 minute. 

Luam tigaia de pe foc, punem smantana si amestecam bine.

Punem din nou tigaia pe foc, presaram piper si dam la foc mic lasand ca sosul sa ajunga la consistenta dorita .

Separat tocam marunt nucile si le adaugam in tigaia cu sos.

Punem o oala cu apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba, punem sare si apoi pastele. Le fierbem pentru 5 minute (sau in functie de pasta folosita, conform indicatiilor de pe ambalaj) .

Cand sunt gata, se scurg de apa in care au fiert si se pun in tigaia cu sos. Se amesteca usor si se servesc calde.

Pofta buna !  

Daca ti-a placut reteta noastra "Cappelletti in crema cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spirale tricolore cu pui si sos cu masline si capere