Capsuni in crema de gris

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 1132 vizualizari

 

Cand am vazut retata aceasta am pus-o deoparte imediat- daca vreti sa vedeti reteta originala este aici :
http://www.lesgourmandisesdisa.com/2009/04/semouline-aux-fraises.html?m=1

Simplu de facut fara coacere la cuptor- rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de capsuni
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

Pentru grisul cu lapte :

  • 500 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 70 g de gris
  • vanilie

Pentru crema engleza :

  • 2 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni in crema de gris:

Spalati si curatati capsunile de codite.

Pregatiti formele de silicon.


Grisul cu lapte:

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.

Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.


Crema engleza :

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert laptele.

Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.


Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.


Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa un pic.


Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.


Amestecati grisul cu lapte cu crema engleza.


Umpleti formele pe jumatate cu aceasta compozitie.


Adaugati 300 g de capsuni intregi sau taiate in doua si acoperiti-le cu restul compzitiei.


Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 3-4 ore.



Mixati restul de capsuni cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Puneti la rece.


Dupa 4 ore, scoateti din forma si puneti deasupra coulis de capsuni.


Serviti rece.


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

puneti la rece cel putin 4 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni in crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (15)

Rocsi 1

02.06.2015, 19:46

Super!

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 19:59

Bune!

Catalina L 1

02.06.2015, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!