Capsuni in crema de gris

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 1203 vizualizari

 

Cand am vazut retata aceasta am pus-o deoparte imediat- daca vreti sa vedeti reteta originala este aici :
http://www.lesgourmandisesdisa.com/2009/04/semouline-aux-fraises.html?m=1

Simplu de facut fara coacere la cuptor- rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de capsuni
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

Pentru grisul cu lapte :

  • 500 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 70 g de gris
  • vanilie

Pentru crema engleza :

  • 2 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni in crema de gris:

Spalati si curatati capsunile de codite.

Pregatiti formele de silicon.


Grisul cu lapte:

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.

Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.


Crema engleza :

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert laptele.

Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.


Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.


Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa un pic.


Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.


Amestecati grisul cu lapte cu crema engleza.


Umpleti formele pe jumatate cu aceasta compozitie.


Adaugati 300 g de capsuni intregi sau taiate in doua si acoperiti-le cu restul compzitiei.


Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 3-4 ore.



Mixati restul de capsuni cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Puneti la rece.


Dupa 4 ore, scoateti din forma si puneti deasupra coulis de capsuni.


Serviti rece.


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

puneti la rece cel putin 4 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni in crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

02.06.2015, 19:46

Super!

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 19:59

Bune!

Catalina L 1

02.06.2015, 20:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si iaurt