Capsuni in crema de gris

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 3347 vizualizari

 

Cand am vazut retata aceasta am pus-o deoparte imediat- daca vreti sa vedeti reteta originala este aici :
http://www.lesgourmandisesdisa.com/2009/04/semouline-aux-fraises.html?m=1

Simplu de facut fara coacere la cuptor- rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de capsuni
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

Pentru grisul cu lapte :

  • 500 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 70 g de gris
  • vanilie

Pentru crema engleza :

  • 2 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni in crema de gris:

Spalati si curatati capsunile de codite.
Pregatiti formele de silicon.

Grisul cu lapte:
Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.

Crema engleza :
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert laptele.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.

Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa un pic.

Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.

Amestecati grisul cu lapte cu crema engleza.

Umpleti formele pe jumatate cu aceasta compozitie.

Adaugati 300 g de capsuni intregi sau taiate in doua si acoperiti-le cu restul compzitiei.

Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Mixati restul de capsuni cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Puneti la rece.

Dupa 4 ore, scoateti din forma si puneti deasupra coulis de capsuni.

Serviti rece.

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

puneti la rece cel putin 4 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni in crema de gris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

pe 18.06 la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

pe 18.06 la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Parfait cu căpşuni şi cireşe