Capsuni in crema de gris

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 3376 vizualizari

 

Cand am vazut retata aceasta am pus-o deoparte imediat- daca vreti sa vedeti reteta originala este aici :
http://www.lesgourmandisesdisa.com/2009/04/semouline-aux-fraises.html?m=1

Simplu de facut fara coacere la cuptor- rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de capsuni
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

Pentru grisul cu lapte :

  • 500 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 70 g de gris
  • vanilie

Pentru crema engleza :

  • 2 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni in crema de gris:

Spalati si curatati capsunile de codite.
Pregatiti formele de silicon.

Grisul cu lapte:
Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.
Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.

Crema engleza :
Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert laptele.
Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.

Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.

Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa un pic.

Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.

Amestecati grisul cu lapte cu crema engleza.

Umpleti formele pe jumatate cu aceasta compozitie.

Adaugati 300 g de capsuni intregi sau taiate in doua si acoperiti-le cu restul compzitiei.

Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 3-4 ore.

Mixati restul de capsuni cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Puneti la rece.

Dupa 4 ore, scoateti din forma si puneti deasupra coulis de capsuni.

Serviti rece.

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

puneti la rece cel putin 4 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni in crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de gris cu mere