Capsuni in crema de gris

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iun 2015 | 1649 vizualizari

 

Cand am vazut retata aceasta am pus-o deoparte imediat- daca vreti sa vedeti reteta originala este aici :
http://www.lesgourmandisesdisa.com/2009/04/semouline-aux-fraises.html?m=1

Simplu de facut fara coacere la cuptor- rezultatul este surprinzator.

 

INGREDIENTE

  • 500 g de capsuni
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 2 linguri de zahar pudra

Pentru grisul cu lapte :

  • 500 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 70 g de gris
  • vanilie

Pentru crema engleza :

  • 2 galbenusuri
  • 250 ml de lapte
  • 3 linguri de zahar tos
  • 2 foi de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capsuni in crema de gris:

Spalati si curatati capsunile de codite.

Pregatiti formele de silicon.


Grisul cu lapte:

Puneti la fiert laptele cu vanilia si zaharul.

Cand fierbe adaugati grisul in ploaie si amestecati cu un tel pana compozitia se ingroasa.


Crema engleza :

Se înmoaie gelatina intr-un bol cu apa rece. Puneti la fiert laptele.

Se amestecă bine galbenusurile cu zaharul intr-un castron sau bol mai mare.


Se toarnă treptat peste galbenusuri laptele fierbinte, amestecand bine cu un tel.


Se pune la foc mic amestecand mereu ca sa nu se prinda pe fund, pana cand crema se ingroasa un pic.


Luati de pe foc si adaugati foaia stoarsa de gelatina, amestecati bine.


Amestecati grisul cu lapte cu crema engleza.


Umpleti formele pe jumatate cu aceasta compozitie.


Adaugati 300 g de capsuni intregi sau taiate in doua si acoperiti-le cu restul compzitiei.


Lasati sa se raceasca si dati la frigider pentru cel putin 3-4 ore.



Mixati restul de capsuni cu zeama de lamaie si zaharul pudra. Puneti la rece.


Dupa 4 ore, scoateti din forma si puneti deasupra coulis de capsuni.


Serviti rece.


Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

puneti la rece cel putin 4 ore inainte de a servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Capsuni in crema de gris" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Rocsi 1

02.06.2015, 19:46

Super!

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 19:59

Bune!

Catalina L 1

02.06.2015, 20:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de sfecla rosie
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zucchini in crusta de pesmet cu parmezan

de Adi 4

la 13:59

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

RETETA RECOMANDATA
Torturi cu fructe si frisca