Caramel

de portiadelumina in Dulciuri, 11 Sep 2013 | 3483 vizualizari

 

Ştiu că nu e o reţetă sofisticată, dar e la fel de adevărat că atunci când ai nevoie de un caramel, trebuie să ai habar cum şi ce trebuie făcut să iasă bine. Şi afară de asta mie îmi place caramelul. La reţeta anterioară pe care o găsiţi aici http://www.bucataras.ro/retete/pere-in-sos-de-caramel-50826.html
am folosit caramelul fără a da indicaţii şi poze, descriindu-l decât la modul general. E foarte adevărat că se poate procura şi din comerţ, dar nu merită, pe de o parte pentru că mai conţine diverse substanţe nesănătoase, iar pe de altă parte, pentru că se face foarte uşor într-un timp scurt.
Nu mă întind cu introducerea pentru că nu-i site de literatură aici, ci e site culinar. :D

 

INGREDIENTE

  • 100 gr zahăr
  • 30 gr unt
  • 1 plic zahăr vanilat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel:

Pentru pregătirea caramelui este nevoie de un vas în care se poate amesteca lejer, evident, proporţional cu cantitatea de caramel dorită.


În vasul ales, la foc mic, se pun zahărul şi zahărul vanilat şi se amestecă continuu să nu se lipească. Cristalele de zahăr se vor lichefia rapid transformându-se într-o substanţă vâscoasă de culoare maroniu-aurie. În tot acest timp, fără a se întrerupe amestecatul se adaugă untul şi se omogenizează cu zahărul topit.


În momentul în care încorporarea untului se definitivează complet, se opreşte focul şi caramelul se scurge într-un alt vas pentru a se evita lipirea.


Simplu, nu? Mai mult am vorbit decât am gătit. :))


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Eu am folosit unt, deşi iese mult mai gustos cu smântână de gătit ori lapte condesat.

2

Pentru schimbarea culorii (eventual mai închisă), în funcţie de desertul pentru care se va folosi se poate adăuga un pic de ciocolată ori alt colorant natural.

3

Tot pentru o culoare deosebită, pentru cine are la îndemână, se poate folosi zahărul brun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (81)

geoline 1

26.02.2015, 19:22

E bine de stiut cum se face caramelul, mai ales ca se poate folosi la prajituri pentru ornat, la inghetata..etc

portiadelumina 1

26.02.2015, 19:36

Georgiana, mie mi-a ieşit, deşi sunt nebucătar, cum bine ştie toată lumea.

iri_iri 1

28.03.2015, 21:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sos Caramel