Caras in solzi si sare

de ANCA in Crap / Caras, 17 Oct 2009 | 8469 vizualizari

 

Cineva ne-a vandut un pont anul trecut...si de atunci, numai asa facem pestele cu solzi mari, in special carasul!
Infinit mai simplu!:)

 

INGREDIENTE

  • un caras (acesta are 1 kg, prins de sotul meu))
  • sare grunjoasa
Pentru sos:
  • 4 rosii mari
  • o capatana usturoi
  • cimbru
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caras in solzi si sare:

Carasul se curata in interior, se spala si solzii se lasa la locul lor:), apoi se da un start gros de sare grunjoasa pe toata suprafata pestelui.


Se pune pe gratarul incins in prealabil, se intoarce pe ambele parti si se coace cu rabdare:)pestele este copt cand solzii sunt aurii si se desprind usor.


Solzii se vor indeparta foarte usor cu ajutorul unui cutit, astfel incat va ramane numai carnea pestelui.


Sosul: rosiile se coc pe gratar, se decojesc, apoi se mixeaza bine impreuna cu usturoiul si putin cimbru.


Se serveste cu mamaliguta fierbinte.

 

TIPS-URI

1

Carasul se poate face atat pe aragaz (la foc potrivit, nu tare!), cat si pe gratarul cu carbuni, cu jar potolit. Ideea este ca pestele nu trebuie sa se arda la exterior, ci sa se coaca in solzi.

2

Pestele nu va fi sarat, deoarece toata sarea grunjoasa se va indeparta odata cu solzii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caras in solzi si sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Mihaela 1

19.10.2009, 11:41

bun asa.. dar uite si al meu e oltean dar nu prea se baga.. numai la un mic dejun ceva, sau pizza ca e nebun cu pizza.. toata ziua lui ii e pofta de pizza.. nici nu ma mir ca s-a ingrasat.. el zice ca-i prieste America

fluturas 1

29.10.2009, 23:30

ce pofta mi-ai facut!!!!
ce dau la schimb?

ANCA 1

29.10.2009, 23:34

Fluturas, chiar mi-e o foameee, dar la ora asta...n-as refuza insa ciobita de varza murata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste cu legume