Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel

de Valclaudia in Sosuri, 19 Oct 2014 | 1733 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati carnaciori proaspeti subtiri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 dovlecei mici
  • 1 legatura mare de leurda (congelata am avut eu)
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de la 1 limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel:

Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja.


Se pun la sotat in 3 linguri de ulei.


Adaugam sare si piper dupa gust.


Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda.


Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem 1/2 cana de apa si lasam la fiert cca 15 minute la foc potrivit.


Laptele se amesteca cu 1 lingura de amidon.


Turnam laptele peste sosul din cratita, fierbem sosul inca 10-15 minute, avand grija sa amestecam in continuu.


La final stoarcem zeama de la 1 limeta peste sos, potrivim de sare si piper daca mai este cazul.


Spalam carnaciorii si ii rulam strans,sub forma de melc.


Trecem cate un bat de frigarui prin fiecare melc format,sa-l fixam bine, ii impungem din loc in loc cu o scobitoare,apoi punem carnaciorii intr-o tigaie la prajit in 2 linguri de ulei. Rumenim carnaciorii dupa preferinta.


Servim carnaciorii cu sos de leurda si dovlecel.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

19.10.2014, 12:43

bun

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 12:48

foarte buni

Gherca Daniela 1

19.10.2014, 14:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa cu zdrente

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa