Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel

de Valclaudia in Sosuri, 19 Oct 2014 | 1406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati carnaciori proaspeti subtiri
  • 2 linguri de ulei
  • 2 dovlecei mici
  • 1 legatura mare de leurda (congelata am avut eu)
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura amidon alimentar
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de la 1 limeta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel:

Dovleceii se spala sub jet de apa rece, apoi se taie cubulete u tot cu coaja.


Se pun la sotat in 3 linguri de ulei.


Adaugam sare si piper dupa gust.


Ceapa curatata si spalata o trecem prin robot impreuna cu leurda.


Adaugam amestecul obtinut in cratita, peste dovleceii sotati, punem 1/2 cana de apa si lasam la fiert cca 15 minute la foc potrivit.


Laptele se amesteca cu 1 lingura de amidon.


Turnam laptele peste sosul din cratita, fierbem sosul inca 10-15 minute, avand grija sa amestecam in continuu.


La final stoarcem zeama de la 1 limeta peste sos, potrivim de sare si piper daca mai este cazul.


Spalam carnaciorii si ii rulam strans,sub forma de melc.


Trecem cate un bat de frigarui prin fiecare melc format,sa-l fixam bine, ii impungem din loc in loc cu o scobitoare,apoi punem carnaciorii intr-o tigaie la prajit in 2 linguri de ulei. Rumenim carnaciorii dupa preferinta.


Servim carnaciorii cu sos de leurda si dovlecel.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori prajiti cu sos de leurda si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

19.10.2014, 12:43

bun

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 12:48

foarte buni

Gherca Daniela 1

19.10.2014, 14:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa proaspeti prajiti in Dry Cooker