Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

de Sylvia in Porc, 16 Sep 2010 | 4112 vizualizari

 

Asa cum v-am promis vin cu retete de bunatati chiar daca am lipsit putin am gatit si recuperez acum cu impartasitul retetelor. Va propun azi o reteta delicioasa de carnaciori si cotlete la gratar care pentru noi au avut un farmec aparte pentru ca au fost preparate in livada parintilor mei, in Romania, la gratar in aer liber in curtea casutei de vacanta de acolo. S-a gatit cu voie buna si entuziasm s-a si mancat pe masura dar mai bine sa derulez povestea de la inceput.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de carnaciori  de porc proaspeti cu cat mai multi cu atat mai bine si de bete pentru frigarui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor:

Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul pentru frigarui prin ei .


Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic si un disc din acela in care in mijloc se fac cartofii in baie de ulei si pe margine carnea. E si acoperit deci se poate folosi si iarna si vara pe ploaie si pe vant in orice conditii e dotat si utilat cu de toate.


La prajit am avut putin ajutor, s-a oferit sotul meu sa faca pe bucatarul.


Admosfera a fost de sarbatoare asa cum va ziceam, dupa scurt timp bucatarul si-a reluat locul pe balansoar.


Cel mic a lenevit o vreme in hamac. Apoi a plimbat prin livada din curte o pisica venita din vecini …..:) cineva trebuia sa faca si oficiile de gazda .


Masa si felicitarile adresate bucatarilor au avut loc in foisorul din curte.


Invitati au mancat cu spor si drag cotletele de porc inainte ca bucatarul se, adica eu , sa reuseasca sa faca poza finala asa ca va prezint doar carnaciorii .


Lumea a fost multumita si au salutat gestul bucatarului si pana la urma asta e tot ce conteaza . Alain si bunici lui confirma cele spuse.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

elena1988 1

22.03.2011, 18:27

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:03

foarte buni

Sylvia 1

27.03.2014, 11:03

mi-a facut placere sa revad reteta asta si pozele ...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca la ceaun