Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor

de Sylvia in Porc, 16 Sep 2010 | 3529 vizualizari

 

Asa cum v-am promis vin cu retete de bunatati chiar daca am lipsit putin am gatit si recuperez acum cu impartasitul retetelor. Va propun azi o reteta delicioasa de carnaciori si cotlete la gratar care pentru noi au avut un farmec aparte pentru ca au fost preparate in livada parintilor mei, in Romania, la gratar in aer liber in curtea casutei de vacanta de acolo. S-a gatit cu voie buna si entuziasm s-a si mancat pe masura dar mai bine sa derulez povestea de la inceput.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de carnaciori  de porc proaspeti cu cat mai multi cu atat mai bine si de bete pentru frigarui
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor:

Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul pentru frigarui prin ei .


Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic si un disc din acela in care in mijloc se fac cartofii in baie de ulei si pe margine carnea. E si acoperit deci se poate folosi si iarna si vara pe ploaie si pe vant in orice conditii e dotat si utilat cu de toate.


La prajit am avut putin ajutor, s-a oferit sotul meu sa faca pe bucatarul.


Admosfera a fost de sarbatoare asa cum va ziceam, dupa scurt timp bucatarul si-a reluat locul pe balansoar.


Cel mic a lenevit o vreme in hamac. Apoi a plimbat prin livada din curte o pisica venita din vecini …..:) cineva trebuia sa faca si oficiile de gazda .


Masa si felicitarile adresate bucatarilor au avut loc in foisorul din curte.


Invitati au mancat cu spor si drag cotletele de porc inainte ca bucatarul se, adica eu , sa reuseasca sa faca poza finala asa ca va prezint doar carnaciorii .


Lumea a fost multumita si au salutat gestul bucatarului si pana la urma asta e tot ce conteaza . Alain si bunici lui confirma cele spuse.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (31)

elena1988 1

22.03.2011, 18:27

Krystyan Trendy 1

02.11.2013, 17:03

foarte buni

Sylvia 1

27.03.2014, 11:03

mi-a facut placere sa revad reteta asta si pozele ...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură ,,Felie de lapte,, – varianta a doua

ieri la 20:28

Tort cu crema de afine, caise si ciocolata

de oanapl 5

ieri la 17:11

Minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba

ieri la 16:47

Prajitura rasturnata cu mere si crema de vanilie

ieri la 16:06