Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun

de DinDragostePentruGatit in Mezel de casa, 15 Ian 2013 | 4182 vizualizari

 

Nici nu știu cum e mai bine să-i numesc... În zona din care provin, tipul acesta de cârnați se pregătește, de regulă, în perioada Crăciunului și a Anului Nou; se servesc cu hrean.

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpă de porc;
  • 1 kg ficat de pui 600 g carne de vită;
  • 500 g slănină de porc;
  • 300 g șoric de porc;
  • membrană naturală (mațe de porc);
  • 1 cană supă de legume sau carne;
  • 4 căpățâni de usturoi;
  • 1 pachet Condimente pentru cârnați Kamis;
  • chili proaspăt tocat;
  • piper boabe;
  • cimbru;
  • coriandru;
  • foi de dafin;
  • sare.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun:

Se spală carnea, se taie în bucăți.


Ficatul de pui se spală, se taie pielițele.


Carnea + șoricul se pun la fiert în apă cu condimente (piper boabe, foi de dafin, cimbru, coriandru, sare).


Când carnea este aproape fiartă se adaugă ficatul de pui și bucata întreagă de slănină și se mai fierb împreună circa 20 minute.


Se scot cu o paletă slănina, carnea, șoricul și ficatul; se lasă la răcit.


Se pregătesc mațele de porc: se spală bine în apă rece după care se lasă în apă călduță aproximativ 30 minute.


Carnea, ficatul și șoricul se dau la mașina de tocat iar slănina se taie cubulețe.


Se pisează usturoiul, se toacă mărunt chili (2 bucăți mici).


Se amestecă totul și se dă la mașina de tocat, de data aceasta folosind dispozitivul pentru cârnați.


În cazul în care compoziția este foarte consistentă, se adaugă supă de legume/carne.


Când se formează cârnații de lungimea unei palme, se răsucește membrana (mațul) de câteva ori și se continuă până când se termină compoziția.


Se fierb în apă cu foi de dafin, piper, chili, sare circa 20-30 minute, la foc mic.


Din loc în loc se înțeapă cu ajutorul unei scobitori.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

Se păstrează la rece în cazul în care se consumă în câteva zile sau se pot pune în congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnați fierți - aperitiv pentru Crăciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mamaieelena 1

16.01.2013, 09:47

foarte buni

Rocsi 1

16.01.2013, 13:18

Sim0na 1

17.01.2013, 21:40

N-am mancat niciodata carnat fiert.. dar cred ca-i bun..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Carnati de Bucuresti