Cârnați la garniță ( conservați în untură)

de Panacris in Mezel de casa, 20 Feb 2015 | 11482 vizualizari

 

Așa, că tot am gătat cârnații la garniță, vă aduc acum și rețeta. Nu e grea doar că implică timp și răbdare. E o rețetă de iarnă, dar cred că se poate prepara și acum ;) Dacă nu aveți afumătoare, apelați la un prieten de la țară, sau în cel mai rău caz cumpărați cârnați proaspeți afumați ( am văzut la Billa!) și în rest vă descurcați;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru untură:
  • slănină de porc fără șorici 3000g,
  • apă 150 ml,
  • Principal:
  • cârnați de casă afumat 2-3 fire, rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/carnati-a-la-pana-27887.html.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnați la garniță ( conservați în untură):

Untura se prepară conform rețetei http://www.bucataras.ro/retete/jumari-la-multicooker-67580.html,

Slănina proaspătă tăiată mărunt se pune în vasul aparatului Multicooker de la Phillips cu cca. 150 ml. apă rece. Aparatul de conectează la sursa de curent, se alege meniul FRY, ptr 45 de minute, se apasă butonul START și-l lăsați în pace să-și facă treaba. Atenție, capacul să fie deschis;) Din când în când se mai amestecă bucățile de slănină. Nu vă faceți probleme, garantez că și neamestecate nu se lipesc de fundul vasului. Așa după cele 45 de minute de prăjeală, mai setați încă odată aparatul, tot la 45 de minute;)  După ce jumările au devenit aurii, se scot cu spumiera, într-o strecurătoare, apoi se sărează și se lasă la răcit. În untura fierbinte se adaugă bucățele de cârnat de casă, afumat în prealabil și se lasă cca. 5 minute în untura fierbinte, fără niciun fel de sursă de căldură. Apoi cârnații perpeliți și untura lichidă, se transferă în recipiente rezistente la căldură, eu n-am avut clasica garniță :D, dar până la iarnă promit să achiziționez una ;)  și se lasă la rece, pentru a se închega untura. Dacă aveți piviniță e ideal, eu am depozitat o perioadă pe balconșaul de la geam, dar când s-a mai încălzit, am transferat recipientul cu minunății în frigider. După ce ați consumat cârnații, puteți folosi câte o lingură de untură, la feluri principale din carne de porc sau chiar la ciorbe. Vă asigur, că sigur o să vă aduceți aminte de mâncarea bunicilor, când veți găti cu această untură. Sper ca la iarnă să căutați rețeta aceasta delicioasă. 

TIPS-URI

1

atenție cârnații trebuie să fie un pic afumați;

2

deja am decretat, vom repeta rețeta de fiecare dată când va fi posibil;) Chiar voi încerca și cu carne prăjită ;) Un mod de conservare natural ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cârnați la garniță ( conservați în untură)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

20.02.2015, 21:49

mihaelar63 1

21.02.2015, 14:59

Pe mine ma puteti lasa sa mor de foame . Doar carnati sa-mi dati

Panacris 1

21.02.2015, 15:12

Mihaela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc afumat ca la Botosani