Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici

de mihaelar63 in Porc, 18 Ian 2021 | 527 vizualizari

 

 Cand ai carnatul si cartofii tai de casa, poti spune ca mananci ca la bunici. O mancare simpla taraneasca fara pretentii dar cu gust maxim. Ingrediente de prima calitate -desi cu acei minusculi cartofi cu care m-am cam ostenit :D  Sa prepari ceva simplu cu gust de copilarie nu inseamna ca nu ai cultura culinara -inseamna ca pastrezi traditia. Asa era calendarul culinar, iarna mancaruri mai consistente ,, asortate "frigului de afara .

 

INGREDIENTE

  • 40 cm carnat de porc afumat-de casa
  • 1 kg cartofi -din gradina soacrei
  • piper negru macinat
  • patrunjel verde
  • sare
  • castraveti in saramura-de casa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici:


  1. Cartofii se spala , se pun la fiert in apa cu sare .

  2. Dupa fierbere curatati cartofii si ii taiati rondele . Eu am folosit cutitul ondulat [cel ptr branzeturi].

  3. Se pun cartofii taiati impreuna cu carnatul de casa intr-o cratita si se toarna deasupra o cana cu apa .

  4. Dupa primul clocot cand carnatul a capatat putina fermitate se scoate si se taie in bucati de marimea preferata .

  5. Se introduce inapoi carnatul langa cartofi si se continua prepararea.

  6. Carnatul va elibera suficienta grasime si sare . Nu mai este nevoie de ulei .

  7. Cand a scazut apa , gustati si sarati daca este nevoie . Piparati.

  8. Presarati pe deasupra patrunjel verde , pentru prospetime .

  9. Si bunica avea iarna patrunjel verde . Era in ghiveci , pus la geamul bucatariei.

  10. Serviti alaturi muraturile preferate .

  11. Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Si bunica avea iarna patrunjel verde . Era in ghiveci , pus la geamul bucatariei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnat de casa cu cartofi, ca la bunici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

19.01.2021, 09:35

Ce gustos!

abstract01 1

19.01.2021, 14:52

dantes 1

20.01.2021, 09:06

Bun!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cald American

ieri la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

ieri la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor