Carnati de casa

de andreea_angelo in Mezel de casa, 14 Dec 2012 | 7301 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne de vita tocata
  • 3 kg carne de porc tocata
  • (slanina)
  • 2 capatani de usturoi
  • condimente pentru carnati
  • mate pentru carnati(de porc)
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Carnea tocata de vita si de porc, se pune intr-un vas mare unde se amesteca bine. Daca carnea de porc este numai macra, trebuie pus si slanina, cam jumatate de kg, dar daca luati carne de porc cu tot cu slanina si o tocati voi, e mai bine, sa nu fie doar macra. Daca afumati carnatii, grasimea o se se scurga si o sa ramana numai buni.


Pisam si usturoiul si il adaugam peste carne, impreuna cu 2 plicuri de condimente pt carnati, sare si piper dupa gust. Ca sa gustam sa ne asiguram ca nu facem carnatii nesarati, prajim in tigaie o bucatica de carne, sub forma de chiftele si ne dam seama mai bine daca mai este nevoie de ceva.


Spalam matele bine de sare, daca sunt din cele cumparate, si formam carnatii cu ajutorul masinii de tocat carne. Daca ii afumam trebuie sa ii punem la scurs (eu am folosit un baston pe doua scaune), daca ii vrem proaspeti,ii punem direct in congelator.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

MonaMimi 1

16.12.2012, 12:11

Satisfyyourcravings 1

16.12.2012, 12:18

Mă așteaptă și pe mine acasă să-i fac. Îmi place rețeta pentru că folosește ingrediente simple!

andreea_angelo 1

16.12.2012, 13:17

va multumesc eu iam facut pentru prima data,si mi-au iesit super cu cantitatile puse

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa