Carnati din carne de porc si vitel

de Andra_Constantinescu in Mezel de casa, 1 Ian 2018 | 1847 vizualizari

 

Am pregatit carnati de casa si anul acesta si am profitat de faptul ca am avut atat carne de porc, cat si carne de vitel de la tara.
Am ales sa umplu si mate de porc, dar si mate de oaie.
Nu am numarat cati carnati au iesit, dar cu siguranta peste 100.
 

 

INGREDIENTE

  • 6,7 kg pulpa de porc
  • 5,4 kg slanina de porc
  • 4,5 kg pulpa de vitel
  • 600 g usturoi
  • 5 linguri boia de ardei dulce
  • 1 lingura piper negru macinat
  • 4 linguri cimbru
  • 6 linguri sare (sau dupa gust)
  • 30 ML mate de oaie
  • 20 ML mate de porc
Portii: 100
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati din carne de porc si vitel:

Carnea si grasimea se taie in bucati mari si se dau prin masina de tocat carne (am dat o parte din carne si prin robotul de bucatarie pentru a obtine si bucatele mai mari de carne fata de carnea tocata prin masina).


Usturoiul se curata de foi, se clateste cu putina apa si se zdrobeste.


Carnea se amesteca cu usturoiul, boiaua de ardei dulce, piperul, cimbrul si sarea.


Matele se pun in apa. Se ia cate unul (se clateste cu apa si in interior) si se aseaza cu grija pe tubul de umplut al masinii de tocat carne. Se leaga la capat. Se da amestecul cu carne prin masina pentru a umple matul, iar cand se formeaza un carnat de circa 10-15 cm se rasuceste matul si tot asa pana cand se ajunge la celalalt capat, unde se leaga matul din nou, cu ata.


Carnatii se lasa la uscat 3-4 zile si se afuma cu lemn de fag timp de 2 zile.


Se consuma proaspeti, la gratar, sau se prajesc si se pastreaza in untura, la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati din carne de porc si vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

xana 1

02.01.2018, 13:44

oanapl 1

05.01.2018, 23:14

Și nouă ne plac foarte mult! Ce apetisanți sunt!

dantes 1

08.01.2018, 07:58

Buni!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4637 puncte

mirela0911

3047 puncte

 Adi

3000 puncte

Catalina L

2876 puncte

mihaelar63

2819 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa