Carnati in aluat

de Miha in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2013 | 3426 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ~500 g faina
  • 2 lingurite sare
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 2 galbenusuri
  • 60 g unt
  • 250 ml lapte
  • carnati (atatea bucati in cate fasii veti taia aluatul)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati in aluat:

Drojdia se amesteca cu zaharul, apoi se lichefiaza cu cateva linguri de lapte caldut.


Faina se pune intr-un castron, se face o adancitura in mijloc si se toarna drojdia. Se lasa la loc caldut vreo 10-15 minute, pana drojdia incepe sa faca basicute.


Galbenusurile se amesteca cu untul topit si racit si restul de lapte. Se toarna in castron peste faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.


Aluatul se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei si se intinde intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm Foaia se taie in fasii de cca 2 degete latime. Se pune bucata de carnat pe capatul fasiei de aluat si se ruleaza.


Se pun in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la crescut vreo 15-20 de minute. Se ung cu galbenus de ou desfacut cu putin lapte, se presara cu seminte de susan si se da tava la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati in aluat" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

laura_n 1

09.05.2013, 14:08

bai, dar ce imi vine sa musc dintr-unul
daca bat in monitor, oare nu cade o bucata ?

Miha 1

09.05.2013, 15:19

Laura ia incearca, daca functioneaza ma duc sa caut si eu o poza cu cirese

laura_n 1

09.05.2013, 15:57

) pai daca mai mentionezi si de cirese, stai ca il desfac de tot )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Crenvusti in aluat