CARNE ASADA

de mihaelar63 in Vita, 30 Mai 2017 | 482 vizualizari

 

Carne asada este un preparat foarte popular in America Latina. Se foloseste carne de vaca marinata, preparata pe grill. La servire, se adauga  ceapa verde, ardei iute, coriandru verde si se insoteste cu garnitura de orez si boabe de fasole. Exista retete diverse. Eu m-am inspirat pentru preparatul meu de aici : http://www.seriouseats.com/recipes/2015/09/carne-asada-food-lab-recipe-kenji.html. Am fost putin reticenta la reactia musafirilor, tinand cont ca am adaugat la servire portocala si lamaia. Spre surpriza mea, carne asada a fost foarte bine primita si apreciata !!!
   ,, Reteta pentru picnic ''

 

INGREDIENTE

  • 3 kg carne vitel
  • 3linguri ulei masline
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 3 ardei iuti
  • 3 linguri sos soia
  • 2 portocale
  • 2 lamai
  • 1 bere bruna
  • 1 lingura pasta iute ardei
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingura pudra chilli
  • sare roz de Himalaya
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CARNE ASADA:


  1. Carnea de vitel, la temperatura camerei, se portioneaza in felii mai groase, aproximativ un deget grosime.

  2. Legumele se curata si se spala.

  3. Se stoarce zeama de la o lamaie si de la o portocala.

  4. Se pune carnea intr-o tava. Peste carne, se toarna zeama de citrice si berea.

  5. Adaugati 2 ardei iuti taiati rondele, sare, ulei, pasta de ardei iute, pudra de chimen si pudra de chilli.

  6. Taiati 2 cepe si usturoiul.

  7. Amestecati in asa fel, incat sa se distribuie bine ceapa, usturoiul si rondelele de ardei iute.

  8. Ideal ar fi sa se puna intr-o punga cu inchidere ermetica- eu nu am avut asa mare.

  9. Se pune la refrigerat cateva ore. Din cand in cand, se intorc bucatile de carne, incat marinata sa intre peste tot.

  10. Noi am preparat bucatile de carne la gradina, pe gratar.

  11. Se incinge gratarul, se unge cu ulei sau grasime si se prajesc la foc iute, cate 2-3 minute pe fiecare parte.

  12. Carnea asada se serveste cu ceapa verde si ardei iute, taiate pe deasupra.

  13. Am preferat o garnitura de cartofi noi si o salata de castraveti proaspeti.


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Pe viitor, voi fi mai indrazneata si voi folosi mai multa zeama de citrice si sos de soia.

2

Supravegheati prepararea la gratar. Carnea este mai suculenta, prajita mediu.

3

Nu folositi condimentare in exces daca aveti copii la masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "CARNE ASADA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

oanapl 1

01.06.2017, 19:27

Waw! Arata intr-un mare fel!

mihaelar63 1

01.06.2017, 20:46

Oana ,

Bubulyk 1

28.09.2017, 22:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii