Carne de oaie cu legume la cuptor

de Rocsi in Oaie, 22 Noi 2015 | 1374 vizualizari

 

Chiar inainte sa inceapa postul, am primit o bucata de carne de oaie. Eu nu mananc deloc, ai mei o data, de doua ori pe an sa zicem ca o accepta. Am incercat sa fac o reteta cat mai simpla, cu legume, iar carnea bine aromata. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de oaie cu os
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 lingura mustar
  • 3 linguri otet balsamic
  • 3 linguri pasata de rosii
  • sare
  • piper
  • boabe de piper
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 foaie dafin
  • 2 catei de usturoi
  • 1 pahar vin rosu
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de oaie cu legume la cuptor:

Spalam carnea, o taiem bucati potrivit de mari.

Curatam ceapa, o taiem bucatele, morcovul il decojim si il taiem bucati potrivite.

Intr-un bol amestecam carnea, ceapa, morcovul, boabele de piper, sare, dafinul, otetul balsamic si cateva linguri de vin.

Amestecam totul, acoperim cu folie si dam la frigider peste noapte.

Dovlecelul il spalam si il taiem bucati mai mari, ardeiul kapia il curatam de seminte, il taiem.

Amestecam mustarul cu sare, piper, boiaua de ardei si cimbru, scoatem carnea din bol si cu acest amestec masam putin bucatile de carne.

Intr-un vas yena punem dovlecelul, ardeiul kapia, ceapa si morcovul care au stat cu carnea la macerat.

Asezam bucatile de carne, ici colo dam drumul la pasata, apoi punem si usturoiul curatat si taiat feliute.


Turnam vinul, punem si o cana de apa, acoperim vasul.

Il introducem in cuptor, il aprindem si reglam o temperatura potrivita.

Pentru 2 ore, 2 ore si ceva lasam carnea sa se patrunda, apoi o descoperim si o mai lasam 15-20 de minute, sa prinda o crusta usor crocanta deasupra.


Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin sa se racoreasca si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de oaie cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (36)

Rocsi 1

23.11.2015, 19:49

Multumesc mult Ela

Ksenya 1

25.11.2015, 09:07

Rocsi 1

27.11.2015, 22:03

Ksenya

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Miel aromat