Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass

de Satisfyyourcravings in Vita, 23 Apr 2018 | 2386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru orez:
  • 1 cana orez basmati (eu am folosit mix de orez basmati si orez salbatic)
  • 1 cana lapte de cocos
  • 1 cana apa
  • 1 lingura ulei de susan
  • 2-3 linguri lemongrass, tocat
  • Pentru carnea de vita:
  • 2 morcovi mari, taiati julienne
  • 1 ardei galben, taiat fasii
  • 1 chili
  • 2 fire ceapa verde, tocate
  • 1 lingura sos de peste
  • 1/2 lingurita miere
  • 2 linguri ulei de susan
  • sucul de la 1 lime
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri ghimbir proaspat, ras
  • 500 grame carne de vita, tocata (se poate inlocui cu porc sau pui)
  • piper
  • 1/3 cana +2 linguri sos de soia
  • 1/3 cana sos dulce de chili
  • 1 legatura busuioc thailandez (are gust usor mentolat; se poate inlocui cu busuioc obisnuit)
  • alune neprajite si nesatate pentru servit
  • seminte de susan (optional) pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass:

Se aduc laptele de cocos si apa la punctul de fierbere intr-o craticioara, apoi se adauga orezul, lemongrass si uleiul de susan. Se amesteca, se acopera cu un capac si se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, se amesteca morcovii cu ardeiul, chili, ceapa verde, sosul de peste, mierea, sucul de lime si 2 linguri sos de soia intr-un bol. 

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu cu 2 linguri de ulei. Se adauga usturoiul si ghimbirul, iar dupa 1 minut se adauga carnea. Se adauga piper si se prajeste pana devine bruna, 5 minute. Se adauga restul de sos de soia, sosul dulce de chili si jumatate din cantitatea de busuioc. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se lasa la foc mic 3-5 minute, pana cand sosul s-a ingrosat putin. Se indeparteaza de pe foc si se adauga restul de busuioc. 

Alunele se prajesc intr-o tigaie fara ulei cateva minute, apoi se transfera pe o farfurie.

Se serveste orezul cu morcovii si ardeii marinati si carnea de vita crocanta. Se presara cu alune zdrobite, seminte de susan si se stropeste cu suc de lime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vita in stil thailandez cu busuioc si orez cu cocos si lemongrass" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita cu sos de vin rosu si brocoli