Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

de oanapl in Vita, 3 Apr 2020 | 1944 vizualizari

 

Recent am auzit pe unul dintre invitații de la emisiunea Arena Bucatarilor spunând că pentru a obține o carne fragedă este indicat să fie gătită la cuptor, la o temperatură mică pentru o perioadă îndelungată. Eu am lăsat carnea la cuptor aproximativ 3 ore și a ieșit foarte fragedă...se topea în gură. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 10 cartofi
  • 1 cutie de roșii în sos
  • sare
  • 1 linguriță rasă busuioc uscat
  • condiment pentru cartofi
  • ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vitel cu cartofi, la cuptor:

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.

Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.

Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.

Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C pentru 120 - 150 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

ieri la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

ieri la 16:37

Briose Ferrero

de Rocsi 9

pe 18.05 la 11:34

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Costita de vitel la cuptor