Carne de vitel cu cartofi, la cuptor

de oanapl in Vita, 3 Apr 2020 | 1148 vizualizari

 

Recent am auzit pe unul dintre invitații de la emisiunea Arena Bucatarilor spunând că pentru a obține o carne fragedă este indicat să fie gătită la cuptor, la o temperatură mică pentru o perioadă îndelungată. Eu am lăsat carnea la cuptor aproximativ 3 ore și a ieșit foarte fragedă...se topea în gură. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de vițel
  • 10 cartofi
  • 1 cutie de roșii în sos
  • sare
  • 1 linguriță rasă busuioc uscat
  • condiment pentru cartofi
  • ulei de măsline
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de vitel cu cartofi, la cuptor:

Se spală carnea, se usucă cu prosop de hârtie abosrbant și se taie bucăți.


Se curăță cartofii, se spală, se taie în bucăți potrivite.


Se presară condiment peste cartofi și se așează în tava unsă cu ulei de măsline, intercalându-se cu bucățile de carne.


Se pasează roșiile, se adaugă busuiocul și sare după gust, se omogenizează, apoi se toarnă sosul de roșii peste cartofi și carnea de vițel.


Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul preîncălzit la 150 de grade C pentru 120 - 150 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de vitel cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

oanapl 1

04.04.2020, 20:02

Rocsi 1

04.04.2020, 21:13

Ce apetisanta si imi place ca are mult sos!

dantes 1

08.04.2020, 10:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de pasare cu taitei

de Bunica 7

ieri la 18:28

Tortul veseliei

pe 26.02 la 20:34

Fursecuri cu lamaie

pe 26.02 la 18:16

Ghiveci de legume

pe 26.02 la 17:57

Prajitura Pani Walewska

de katty 6

pe 26.02 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc cu carne de vitel