Cartofi Acordeon

de ionix in Aperitive / Garnituri, 30 Oct 2009 | 4705 vizualizari

 

reteta o stiu de vreo 2 ani... am vazut-o pe un site dar nu mai tin minte care :s
merg atat ca aperitiv cat si drept garnitura... iti ia cam mult timp sa "asamblezi" cartofii dar merita...

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi mai grasuti (eu am folosit cartofi rosii)
  • branza topita
  • muchiulet file, ceafa afumata,  bacon, salam de vara (ce aveti prin casa)
  • cascaval
  • circa 1/2 pachet unt
  • sare, piper, 
  • patrunjel
  • staniol
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Acordeon:

Se curata cartofii si se pun in apa rece, asta pentru a nu se innegri cartofii.


Se taie feliute cat mai subtiri muschiuletul.


Se ia cartoful si se taie felii dar nu pana la capat, bagati cutitul cam 3/4 in cartof, astfel incat sa ramana intreg cartoful la sfarsit. Apoi printre fiecare rand de cartof pui cate un pic de unt si feliuta de muschiulet.


Se taie un patratel de staniol, sa fie suficient de mare cat sa infasori cartoful, si se unge staniolul cu unt.


Se aseaza cartoful pe bucata de staniol, acolo unde am uns cu unt, si se pune branza topita sau cascaval ras pe ochiurile mari ale razatoarei. se sareaza, pipereaza si se inveleste cartoful. Se repeta actiunea pana cand terminati cartofii.


Se aseaza cartofii cu motul de la staniol in sus, pentru a nu curge untul topit.


Se dau la cuptor, care a fost in prealabil incins, si se lasa la foc mic circa o ora si 30 min. Pentru a vedea daca s-au facut se scoate cate un cartof si se incearca cu furculita, trebuie sa intre furculita foarte usor in cartof.


Cand s-au facut se scot din staniol si se presara patrunjel sau marar proaspat tocat.


Se servesc atat calzi cat si reci.



Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Acordeon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Oana 1

31.10.2009, 16:31

Tocmai am gasit pozele mele , o sa postez imediat si reteta mea, care, de altfel, e la fel

ionix 1

06.12.2009, 14:25

asa-i Aurelian, au un gust foarte bun... multumesc pt sfat, eu ii tin in apa pentru a nu se innegri... daca stii vreo metoda sa nu se innegreasca ti-as fi recunoscatoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi cu cascaval