Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor

de mirela0911 in Pui, 18 Mai 2011 | 7821 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 cartofi mai mari
  • 1 lgt oregano uscat
  • 1 lgt busuioc uscat
  • 1/2 lgt boia dulce
  • 3-4 lg ulei masline
  • cateva ciuperci champignon
  • pulpe de pui
  • sare, piper, boia
  • cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor:

Pulpele curatate si spalate se condimenteaza cu sare, piper si boia, se pun intr-o tava, se adauga putin ulei si se acopera cu folie de aluminiu. Se da tava la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute, dupa care se pune 1/2 pahar apa si se da inapoi la cuptor tot acoperit. Dupa 15-20 minute se ia folia jos si se lasa asa pana se rumenesc pulpele frumos.


Intre timp cartofii curatati si taiati in 4 sau 6 (depinde de marimea cartofului) pe lungime, se pun la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam sa fiarba de tot doar atat cat sa nu se zdrobeasca cand ii vom amesteca. Se iau de pe foc si se scurg in strecuratoare. Lasam la racit.


Uleiul cu oregano, busuiocul si boiaua se amesteca intr-un vas de yena. Se rastoarna cartofii si se amesteca cu grija pana sunt acoperiti in intregime cu condimentele. Eventual se mai adauga putina sare daca este cazul.


Se da la cuptor. Ciupercile curatate si spalate se lasa intregi, coditele se folosesc si ele. Cand toate sunt facute (cartofii si carnea), se scoate vasul de yena, se pun pulpele peste cartofi, ciupercile si se mai da cateva minutele la cuptor pana s-au inmuiat ciupercile.


Se scoate din cuptor si se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea mica.


Se serveste cu salata dupa preferinte. Noi am avut salata de salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mirela0911 1

20.05.2011, 15:42

Mihaela ms

mamaieelena 1

23.05.2011, 15:21

babi5 1

18.12.2014, 08:53

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Franzele cu bere

ieri la 23:44

Chiftelutele Nadiei -chiftelute-n covrigei

ieri la 22:12

Salata de avocado, mar si hering marinat

ieri la 21:55

Supa crema de conopida

ieri la 21:43

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui imblanit