Cartofi aromatizati, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2018 | 3014 vizualizari

 

Cartofii aromatizați la cuptor sunt o garnitură gustoasă, lângă o friptură, sau pot constitui, alături de niște murături asortate, un foarte bun meniu de post. Noi i-am preferat simpli, doar cu murături, puse anul trecut (mere și gogonele!), pentru că ne săturaserăm de carne, zilele trecute...

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi roz, mari
  • 4-5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • amestec de condimente Deluxe Hot&Spicy
  • oregano
  • rozmarin
  • boia de ardei dulce
  • ierburi italiene
  • ierburi de grădină și mărar
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi aromatizati, la cuptor:

Cartofii se spală bine și se pun la fiert ”în coajă”. Când sunt fierți, se scot din apă și se lasă la răcit.

După ce s-au răcit, cartofii se curăță de coji, se taie în forma dorită, se pun într-o tavă termorezistentă unsă cu ulei și se presară cu toate condimentele din lista de ingrediente.

Se toarnă puțin ulei peste cartofii condimentați.

Se dă tava la cuptor, la foc iute și din când în când se ia cu lingura ulei din tavă și se toarnă peste cartofi, întorcându-i, în același timp pe toate părțile, ca să se pătrundă și să se rumenească frumos.

Când s-au rumenit frumos, se oprește cuptorul și cartofii pot fi serviți imediat, ca garnitură la friptură, sau simpli, cu murături asortate, sau cu o salată.

TIPS-URI

1

Neavând sos în tavă, ci doar câteva linguri de ulei, cartofii se pot usca dacă-i veți ține mai mult în cuptor, ca să se rumenească. Așa că e bine să fie moderat rumeniți.

2

Este bine să folosiți cartofi roz, care nu sunt sfărâmicioși, ca cei albi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi aromatizati, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RODIMUR 1

22.10.2018, 21:25

Mulțumesc frumos, Cristinuța!

dantes 1

23.10.2018, 12:22

Buni!

RODIMUR 1

23.10.2018, 12:42

Îți mulțumesc frumos, Dantes, pentru amabilitate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi si dovleac la cuptor