Cartofi cu branza si marar la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2015 | 21187 vizualizari

 

By Merişor. O mâncare consistentă foarte bună, ce poate fi servită ca atare sau ca garnitură. Se şi prepară repejor, deci o voi repeta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 ml smântână
  • 200 g telemea
  • 3 ouă
  • 1 fir ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar tocat
  • sare, piper măcinat
  • unt sau ulei ptr uns tava
  • 100 g mozarella rasă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza si marar la cuptor:

Se curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin.

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Se ia o tavă ceramică şi se unge cu unt sau ulei. 

Se bat ouăle cu un praf de sare şi piper măcinat, apoi se adaugă smântână şi jumătate din mărarul tocat. Cealaltă jumătate se amestecă cu brânza telemea dată pe răzătoarea mare şi cu ceapa tăiată felii. 

Se amestecă cartofii cu brânza cu mărar şi se aşează în tavă. Peste ei se toarnă ouăle bătute, iar deasupra se presară mozarella. Se dau la cuptor pentru aprox. 20 de minute până încep să se rumeneasca frumos!

Poftă bună!

TIPS-URI

1

puteţi înlocui ceapa verde cu usturoi verde sau să o eliminaţi dacă nu va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza si marar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu sos de branzeturi