Cartofi cu branza si marar la cuptor

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2015 | 9411 vizualizari

 

By Merişor. O mâncare consistentă foarte bună, ce poate fi servită ca atare sau ca garnitură. Se şi prepară repejor, deci o voi repeta!

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg cartofi
  • 200 ml smântână
  • 200 g telemea
  • 3 ouă
  • 1 fir ceapă verde
  • 1/2 legătură mărar tocat
  • sare, piper măcinat
  • unt sau ulei ptr uns tava
  • 100 g mozarella rasă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu branza si marar la cuptor:

Se curăţă cartofii, se taie în 4 şi se pun la fiert în apă cu sare pentru 15-20 de minute. Se scurg de apă şi se lasă să se răcească puţin.


Preîncălzim cuptorul la 200 de grade. Se ia o tavă ceramică şi se unge cu unt sau ulei.


Se bat ouăle cu un praf de sare şi piper măcinat, apoi se adaugă smântână şi jumătate din mărarul tocat. Cealaltă jumătate se amestecă cu brânza telemea dată pe răzătoarea mare şi cu ceapa tăiată felii.


Se amestecă cartofii cu brânza cu mărar şi se aşează în tavă. Peste ei se toarnă ouăle bătute, iar deasupra se presară mozarella. Se dau la cuptor pentru aprox. 20 de minute până încep să se rumeneasca frumos!


Poftă bună!




 

TIPS-URI

1

puteţi înlocui ceapa verde cu usturoi verde sau să o eliminaţi dacă nu va place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu branza si marar la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

oanapl 1

19.01.2017, 11:38

delicios!

Rahela Velicu 1

19.01.2017, 11:52

kytz 1

19.01.2017, 19:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Snickers
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi taranesti la cuptor