Cartofi cu mozzarella, la cuptor

de RODIMUR in Mancaruri de legume, 12 Oct 2018 | 5301 vizualizari

 

E vremea conservelor și suntem foarte ocupați, așa că nu avem timp pentru mâncăruri laborioase. Pentru că, totuși, trebuie să mâncăm, din ingrediente de calitate, gustoase și ușoare am preparat rapid o cină simplă, pe gustul nostru: cartofi cu mozzarella, la cuptor. Fiind vorba de o rețetă de cartofi și mozzarella nu am adăugat și alte ingrediente, mai consistente (șuncă, de exemplu...) deși aveam de toate în frigider, pentru că am vrut ca mâncarea să fie mai ușoară. Rețetele cu de toate vor avea alte denumiri...

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi medii, roz
  • 150 grame de mozzarella
  • 1 ou
  • 3 linguri încărcate de smântână grasă
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns tava
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu mozzarella, la cuptor:

Cartofii se spală bine și se fierb întregi, în coajă. Când au fiert (se face proba înțepând un cartof cu o furculiță), se aruncă apa și se lasă cartofii la răcit.

Se unge cu unt o tavă termorezistentă.

După ce s-au răcit, cartofii se curăță, se taie rondele și se pune un strat în tava termorezistentă unsă cu unt, în prealabil.

Se condimentează cu sare și piper și se presară aproximativ 100 grame de mozzarella răzuită.

Se pune al doilea strat de rondele de cartofi și se condimentează cu sare și piper.

Se mixează un ou cu trei linguri încărcate de smântână și se toarnă în tavă, având grijă ca această compoziție să pătrundă peste tot.

Se presară restul de mozzarella deasupra preparatului și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la o temperatură medie, până ce se rumenește frumos.

Acest preparat se servește cald, imediat ce a fost scos diin cuptor. Cine dorește, poate asocia smântână, sau un iaurt gras.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care au o consistență plăcută, fierb bine și nu se sfărâmă ușor.

2

Verificați dacă au fiert cartofii, înțepându-i cu o furculiță, ca să nu-i țineți prea mult pe aragaz.

3

Dacă nu aveți mozzarella, puteți folosi cașcaval răzuit.

4

Pentru un gust și mai bun, serviți mâncarea, eventual, cu smântână, sau iaurt gras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu mozzarella, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RODIMUR 1

15.10.2018, 11:06

Mă bucur, Laura și-ți mulțumesc pentru apreciere!

dantes 1

16.10.2018, 11:38

Buni!

RODIMUR 1

16.10.2018, 12:26

Îți mulțumesc mult, Dantes!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi taranesti