Cartofi cu pesmet si cascaval

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 3 Mar 2013 | 13198 vizualizari

 

In cautarile mele pe internet, am gasit reteta KikenHanei (artaculinara.ro). Va asigur ca acesti cartofi au un gust de neegalat iar cand ii scoti din cuptor...au o mireasma...Incercati! I-am servit ca si garnitura la un muschi de porc la gratar si castraveti murati (home made), ketchup (home made), salata de sfecla rosie si hrean (home made).
In reteta originala cartofii cruzi trebuiau fierti putin in apa si abia apoi bagati la cuptor. Eu, din criza de timp am sarit peste aceasta etapa si au iesit extraordinari chiar si asa.

 

INGREDIENTE

  • - 9 cartofi medii;
  • - o mana cu pesmet (3-4 linguri);
  • - cascaval ras pe razatoarea cu gauri mari (cat doriti);
  • - sare, piper;
  • - ulei de masline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu pesmet si cascaval:

Curatam cartofii de coaja, ii spalam, ii taiem cubulete. Dam cartofii taiati prin pesmet, ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt in strat uniform. Radem cascaval peste ei, ii stropim cu putin ulei de masline si ii bagam la cuptor, la 220 grade pentru 45 minute, pana devin rumeni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu pesmet si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Garnitura cartofi taranesti la cuptor