Cartofi cu smântână la cuptor

de botcrina in Mancaruri cu carne, 21 Iun 2015 | 4637 vizualizari

 

Este o mâncare mai grea de aceea o prepar din când în când, adică mai răruţ, ca să nu facă rău la sănătatea familiei, dar este foarte gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi de mărime medie
  • 8 ouă
  • 1 ceapă roşie
  • 2 bucăţi cârnaţi de casă(400 g)
  • 300 ml smântână
  • 4-5 castraveţi muraţi
  • sare, piper după gust
  • delikat după gust
  • 100 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu smântână la cuptor:

Se pun cartofii în coajă la fiert, apoi se storc de apă, se spală cu apă rece şi se curăţă de coajă.


Se fierb oăle şi se curăţă de coajă.


Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei.


Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o parte şi se taie castraveţii, ouăle şi cartofii rondele.


Într-un vas termorezistent se începe aranjarea ingredientelor astfel: primul strat este format din puţin cârnat cuun pic de ulei în care s-a prăjit, apoi se adaugă o parte din cartofii rondele, ceapa, oule, castraveţii şi iarăşi cartofi, se acoperă cu jumătate din cantitatea de smăntână.


Se condimentează cu sare, piper şi delikat după gust, apoi se repetă operaţiunea în aceiaşi ordine până se umple vasul.


Deasupra se toarnă restul de smântână, cârnat şi se condimentează din nou.


Se introduce vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 35 de minute.


După ce s-a copt se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.


Se serveşte cât este călduţ.


Poftă bună!


 

TIPS-URI

1

opţional se poate pune peste cartofi şi ou bătut;

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu smântână la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gicuta69 1

22.06.2015, 08:30

botcrina 1

24.06.2015, 17:27

Multumesc dragilor!

delia64 1

27.06.2015, 14:10

Buna mancarica !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Papricas din aripi de curcan