Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 2670 vizualizari

 

Deliciosi pentru o zi de post sau sa ii folositi ca drept garnitura...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mari
  • cateva feliute de gogosar rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • o canita vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 canita mic apa
  • sare
  • piper
  • niste patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor:

Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam.


Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe foc si ii dam 2-3 clocote ,apoi il turnem peste cartofi,in tava. Presaram si niste patrunjel verde uscat, apoi imprastiem cateva felii de gogosar rosu. Acoperim cu staniol si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ultimele 10 minute,ii lasam descoperiti,si dam treapta focului mai mare,ca sa ii aurim putin.


Ii serviti alaturi de niste muraturi (eu i-am papat cu varza murata).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sylvia 1

21.11.2010, 12:00

Vzi ce bine arata, trebuie sa testez si eu si cu varza murata

Rocsi 1

21.11.2010, 18:35

sylvia

rivka 1

26.11.2010, 14:44

vreau! cred ca sunt buniiii...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Kuşeri- Orez cu linte si macaroane( de post)