Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 5000 vizualizari

 

Deliciosi pentru o zi de post sau sa ii folositi ca drept garnitura...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mari
  • cateva feliute de gogosar rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • o canita vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 canita mic apa
  • sare
  • piper
  • niste patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor:

Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe foc si ii dam 2-3 clocote ,apoi il turnem peste cartofi,in tava. Presaram si niste patrunjel verde uscat, apoi imprastiem cateva felii de gogosar rosu. Acoperim cu staniol si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ultimele 10 minute,ii lasam descoperiti,si dam treapta focului mai mare,ca sa ii aurim putin.

Ii serviti alaturi de niste muraturi (eu i-am papat cu varza murata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sylvia 1

21.11.2010, 12:00

Vzi ce bine arata, trebuie sa testez si eu si cu varza murata

Rocsi 1

21.11.2010, 18:35

sylvia

rivka 1

26.11.2010, 14:44

vreau! cred ca sunt buniiii...

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi fierti si prajiti cu mujdei de usturoi verde