Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor

de Rocsi in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 2410 vizualizari

 

Deliciosi pentru o zi de post sau sa ii folositi ca drept garnitura...

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi mari
  • cateva feliute de gogosar rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • o canita vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 canita mic apa
  • sare
  • piper
  • niste patrunjel uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor:

Cartofii se curata si se spala. Se taie in 6-8 ,in functie de marimea lor. Ii asezam intr-o tava de cuptor,tapetata cu hartie de copt. Ii condimentam cu sare si piper. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-o tigaita amestecam apa,vinul ,sucul de rosii si usturoiul pisat. Punem amestecul pe foc si ii dam 2-3 clocote ,apoi il turnem peste cartofi,in tava. Presaram si niste patrunjel verde uscat, apoi imprastiem cateva felii de gogosar rosu. Acoperim cu staniol si dam tava in cuptorul incins,la o temperatura potrivita. Ultimele 10 minute,ii lasam descoperiti,si dam treapta focului mai mare,ca sa ii aurim putin.

Ii serviti alaturi de niste muraturi (eu i-am papat cu varza murata).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sos de vin fiert la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Sylvia 1

21.11.2010, 12:00

Vzi ce bine arata, trebuie sa testez si eu si cu varza murata

Rocsi 1

21.11.2010, 18:35

sylvia

rivka 1

26.11.2010, 14:44

vreau! cred ca sunt buniiii...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!