Mâncare de bame/Bame Yemeği

de nilguin in Mancaruri de post, 14 Apr 2011 | 5911 vizualizari

 

Bamele sunt bune de consumat atunci când sunt tinere, cu păstaia fragedă, pentru că cele bătrâne devin cleioase atunci când sunt gătite. Pentru a preveni apariţia acestui clei putem lăsa bamele acoperite cu un strat de roşii curăţate şi tăiate în bucăţele măcar 30 de minute, sau putem opări bamele în apă cu oţet sau borş.

 

INGREDIENTE

  • ½ kg bame tinere
  • 1 ceapă medie
  • 3 roşii mari cărnoase
  • pătrunjel
  • sare şi piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de bame/Bame Yemeği:

Se curăţă bamele de codiţă, se spală bine şi se pun într-un vas, roşiile sunt curăţate de coajă şi se taie în bucăţele mici după care sunt adăugate peste bame, se lasă aşa cel puţin 30 de minute.

Se curăţă ceapa şi se taie în bucăţele mici. Într-o crăticioară se pune puţin ulei şi se căleşte ceapa, când aceasta a devenit aurie se adaugă şi bamele împreună cu roşiile. Se călesc un pic după care se adaugă un pahar mare de apă şi se condimentează după gust cu sare şi piper. Dacă doriţi puteţi adăuga şi un cartof. Bamele se fierb până se înmoaie, când este gata se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se serveşte caldă,  fie simplă, fie alături de carne de pui sau vită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de bame/Bame Yemeği" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (7)

Lau 1

14.04.2011, 13:13

bunee

nilguin 1

14.04.2011, 14:05

se spune ca mancarea de bamele era mancarea favorita a sultanilor

Kiko 1

25.06.2011, 09:18

Bamele sunt o minune, din punctul meu de vedere! Sunt foarte nutritive, au o multime de calitati, fac minuni in organism si sunt si foarte gustoase!
Eu am cultura de bame. Daca cineva este interesat (din Bucuresti sau imprejurimi), in "limita stocului disponibil" va servesc cu mare placere!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Bame cu sos de rosii