Cartofi cu sunculita, gratinati

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 15 Oct 2021 | 6218 vizualizari

 

Pentru o cina sau chiar ca si garnitura langa o friptura, acesti cartofi sunt tare gustosi. Noi i-am servit ca atare si au fost super buni!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 125 g cubulete de sunca
  • 1 lg de ulei
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei kapia
  • sare, piper
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • patrunjel verde tocat
  • 150 g cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu sunculita, gratinati:

Mai intai se fierb cartofii in coaja, eventual inainte cu o zi. Se curata apoi si se taie in cubulete potrivite.

Se incinge uleiul in tigaie si se pun cubuletele de sunca. Se amesteca sa nu se arda.

Ceapa se curata si se taie julienne. Se pune peste sunculita si se calesc impreuna.

Ardeiul se spala, se curata de seminte si se taie julienne. Se pune in tigaie si se calesc impreuna.

La final se adauga cartofii taiaiti, se condimenteaza si totul se amesteca.

Ouale se bat bine apoi se amesteca cu smantana. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se toarna amestecul peste cartofi si se omogenizeaza. Se pune patrunjelul si se mai amesteca. Se niveleaza frumos, se presara deasupra cascavalul ras apoi se da tigaia la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Se poate servi ca atare sau ca si garnitura. 

Pofta buna1

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu sunculita, gratinati" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi condimentaţi la cuptor