Cartofi Duchesse

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2014 | 4409 vizualizari

 

In timp ce curatam niste cartofi pentru un piure, mi-am adus aminte ca am vazut o reteta pe undeva de niste "gogosele" frumusele din cartofi care se puneau cu posul. Daca tot am avut timp si chef, am schimbat reteta clasica de piure de cartofi in niste frumusele motate...cu ocazia asta am mai exersat si cu posul:))

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi marisori
  • 150 gr cascaval
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
  • 2 lingura unt
  • fulgi de chili rasniti
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Duchesse:

Se spala bine de tot cartofii intregi cu tot cu coaja. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb pana furculita patrunde usor in cartofi, aproximativ 30 minute, avand in vedere ca sunt marisori. Se scurg de apa, se trec prin jet de apa rece si se curata de coaja. Se mixeaza imediat dupa ce sunt curatati, pana se zdrobesc ca pentru piure. Se adauga sare dupa gust, unt, se mixeaza, treptat se adauga smantana si ouale si se mixeaza dupa fiecare. Cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari si se adauga in transe la compozitia de cartofi. Se pune compozitia astfel optinuta intr-un pos si se fac "moate" intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Eu am mai schimbat duiurile la pos pentru a exersa si a vedea cum iasa diferite modele...


Am rasnit cativa fulgi de chili peste moatele de cartofi si am dat tava la cuptorul incins la 185 grade pentru 15 minute, pana au capatat o culoare aurie deasupra. Se servesc calde ca si garnitura...


Sa va fie de bine!

 

TIPS-URI

1

cand se mixeaza cartofii neaparat acestia sa fie calzi...atentie la curatat...

2

indicat este sa fierbeti cartofii in coaja, in felul acesta cartofii nu trag multa apa

3

fulgii de chili se pot inlocui cu piper proaspat macinat

4

lasati spatiu intre ei atunci cand ii puneti in tava, in timpul coacerii se latesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Duchesse" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

anca_rm 1

10.12.2014, 10:34

Bya Ralu 1

10.12.2014, 14:36

ce faini sunt

jolygina 1

14.12.2014, 17:25

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu pesmet si cascaval