Cartofi Frantuzesti

de Angelina_Elena in Aperitive / Garnituri, 1 Oct 2011 | 12726 vizualizari

 

Foarte buni!!!:)

 

INGREDIENTE

  • 7-8 cartofi
  • 4 oua fierte
  • 3 oua crude
  • 4 linguri smantana
  • 200 g cascaval
  • jumatate ruda salam
  • putina margarina
  • putin pesmet
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Frantuzesti:

Cartofii se curata de coaja,se spala,se taie felii subtiri si se pun la fiert in apa cu sare timp de 10-15 minute(pana cand furculita intra usor in ei).Salamul se curata si se da pe razatoare pe ochiul mare,la fel si cascavalul.Ouale se curata de coaja si se sfaramiteaza cu o furculita.Cele 3 oua crude se bat si se amesteca cu cele 4 linguri de smantana si putina sare.Luam o tava rotunda pe care o tapetam cu margarina iar apoi cu pesmet.Se pun in straturi feliile de cartofi,apoi presaram ouale sfaramitate(deasupra oualelor presaram putina sare),salamul,cascaval si un sfert din compozitia de oua cu smantana(procedam asa pana la ultimul strat).Peste ultimul strat(stratul de cartofi)se torna ce a mai ramas din compozitia de oua si se presara cateva bucatele de margarina.Se da la cuptor timp de 40-50 de minute.Inainte cu cateva minute de a fii gata cartofii,scoatem tava din cuptor,presaram putin cascaval si o mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Ouale sfaramitate si salamul se impart in doua parti egale,iar cascavalul si compozitia de smantana cu oua se imparte in trei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

Angelina_Elena 1

28.10.2011, 19:34

multumesc mult si ma bucur ca ti-a placut Luminita

mirela0911 1

28.10.2011, 19:47

super arata si sunt grozav de buni

Angelina_Elena 1

28.10.2011, 20:53

Mirela multumesc ...intr-adevar sunt foarte buni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu carne